Lokale aktionsgrupper skal sikre udvikling i landdistrikter

En del af arbejdet med at udvikle landdistrikter og fiskeriområder er lagt ud til lokale aktionsgrupper. De regionale repræsentanter i grupperne skal sikre regional sammenhæng i indsatsen

Der er nu blevet udpeget regionale repræsentanter til alle de såkaldte lokale aktionsgrupper. Under EU’s Landdistriktsprogram for 2007-2013 spiller de lokale aktionsgrupper en vigtig rolle i arbejdet med at udvikle landdistrikter og fiskeriområder.

Det bliver repræsentanternes opgave at være med til at sikre, at der bliver en god sammenhæng mellem den regionale landdistriktsindsats og arbejdet i den lokale aktionsgruppe. Regionsråd og vækstfora vil i den kommende tid skulle godkende de lokale aktionsgruppers udviklingsplaner. Langt de fleste regionale repræsentanter i de lokale aktionsgrupper er regionsrådsmedlemmer.

En lokal aktionsgruppe består af alle med interesse for landdistriktsudvikling, både borgere, foreninger, erhvervsliv og kommuner og regioner. Aktionsgrupperne skal bl.a. tage initiativer til nye aktiviteter i lokalområdet.

For Danske Regioner er det afgørende, at der opnås en sammenhæng i indsatsen for udvikling af landdistrikterne på lokalt, regionalt og nationalt niveau, samt i forhold til den EU-finansierede indsats. Det kan den regionale repræsentation i de lokale aktionsgrupper være med til at sikre.

Fødevareministeriet har afsat ca. 110 mio. kr. om året til de lokale aktionsgrupper i 2007 og 2008. De skal bruges til at skabe liv i lokalområderne og skabe lokale arbejdspladser.

Senest opdateret  17-10-2007
Oprettet 08-03-2010

 
 
 
 
 
 
Del | Sitemap | Print
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Lotte Holten-Møller
Kontorchef
T: 35 29 83 11
M: 22 11 09 80
lhm@regioner.dk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS - emneord

Regional udvikling