Sygehusbyggeri skal skabe vækst

Samarbejde skal sikre intelligent byggeri, der forbedrer behandlingen, styrker innovationen og skaber vækst i samfundet, lyder det fra Danske Regioner, der inviterer private virksomheder til at bidrage til udvikling af nye løsninger

Over de kommende ti år er der afsat mere end 41 milliarder kroner til at bygge nye supersygehuse samt renovere og udbygge en række af de eksisterende sygehuse.

Optimeringen af de nye sygehusbyggerier er i fuld gang i regionerne, og netop den løbende videndeling - både videndeling mellem regionerne og inspiration fra udenlandske erfaringer - er altafgørende for at sikre de nye byggeriers succes.

Det er især den danske styrkeposition på sundhedsteknologi, der i et offentligt-privat samarbejde skal bidrage til fremtidssikre byggerierne. Samtidig kan virksomhederne bruge deres erfaringer fra sygehusbyggerierne til at skabe sig en platform på det internationale marked.

Intelligente og fremtidssikrede løsninger
- Med de nye sygehusbyggerier har vi en enestående mulighed for at bygge intelligent. Dermed kan vi ikke bare øge kvaliteten af den behandling vi tilbyder patienterne, vi kan også bruge byggerierne til at booste innovationskraften og skabe vækst og beskæftigelse. Det er der god brug for i den nuværende krise, siger Lone Christiansen, administrerende direktør i Danske Regioner, og fortsætter:

- Kloge sygehusbyggerier bygger på et løbende samarbejde og erfaringsudveksling mellem regioner, rådgivere og andre virksomheder for at sikre de bedste løsninger, så vi minimerer ressourceforbruget, sparer tid og penge og skaber fremtidssikrede løsninger.

Lone Christiansen understreger, at samarbejdet med private virksomheder om at sikre intelligent byggeri har høj prioritet.

- Vi arbejder for at skabe de bedst mulige rammer for et effektivt samarbejde. Blandt andet relancerer vi i februar 2012 vidensportalen godtsygehusbyggeri.dk, hvor både embedsfolk, virksomheder og den interesserede dansker kan følge byggerierne og holde sig opdateret om den seneste udvikling, siger hun.

Danske Regioner og Dansk Erhverv holdt den 18. januar 2012 konference om de nye sygehusbyggerier og erhvervslivets muligheder for at byde ind med løsninger.

Læs mere:

 • Konferencen "De nye sygehusbyggerier - rammer, visioner og fokusområder"
 •  

  Senest opdateret  18-01-2012 af Lars Herning
  Oprettet 18-01-2012 af Lars Herning

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Kontakt

  Erik Jylling
  Sundhedspolitisk direktør
  T: 35 29 82 02
  M: 51283945
  ejy@regioner.dk
  Kenneth Hirsch Sørensen
  Chefrådgiver
  T: 35 29 82 06
  M: 22 67 81 37
  khs@regioner.dk
  Gitte Schmidt
  Kommunikationsrådgiver
  M: 41 13 46 23
  gsc@regioner.dk
   
   
   
   
   
   

  Læs også

  VækstDanmark 2025 • 27-10-2015
  Sund vækst • 02-07-2015
  Healthy growth • 19-01-2015
  Flere artikler RSS feed
   
   
   
   
   
   

  RSS - emneord

  Sygehusbyggeri
  Vækst