Halvering af forflytningsskader på halvandet år

Bornholms Hospital i Region Hovedstaden har i halvandet år haft særligt fokus på forflytninger og risikoen for arbejdsskader som følge af forkerte forflytninger. Det har givet bonus -antallet af skader er halveret

Specielt social- og sundhedsassistenter og portører er i farezonen for at få forflytningsskader på grund af deres daglige arbejde; Det er de to grupper, der tegner sig for flest af denne type arbejdsskade i sundhedsvæsnet. Men på bare halvandet år er det lykkedes at halvere antallet af forflytningsskader blandt personalet på Bornholms Hospital.

E-learning giver ensartet undervisning

- Helt fra starten stod det klart, at vi ville udvikle et e-learningsprogram til personalet. Først og fremmest fordi, det kan være svært at tilbyde alle den samme undervisning på et hospital, hvor en stor del af personalet arbejder i skiftende vagter. Dén problematik kan e-learning være med til at løse, siger daglig sikkerhedsleder på Bornholms Hospital Laila Mortensen.

- Forebyggelsesfonden bevilligede os midler til at udvikle et e-learningsprogram i korrekt forflytningsteknik. Den opgave valgte vi at løse i samarbejde med Teknologisk Institut. Vi arrangerede bl.a. en række workshops med alle hospitalets portører og social- og sundhedsassistenter for at finde frem til kernen i vores forflytninger, forklarer Laila Mortensen.

På vej ud i regionen

I dag er det nye program færdigudviklet og implementeret på Bornholms Hospital. Alle medarbejdere med patientkontakt skal fremover gennemgå kurset en gang årligt, og samtidig er programmet på vej ud i resten af regionen; Tre instruktører fra Bornholms Hospital rejser nemlig rundt til de øvrige hospitaler i Region Hovedstaden for at demonstrere programmet.

Vil du vide mere om projektet kan du kontakte Laila Mortensen fra Bornholms Hospital på telefon 56 90 93 00 eller epost på laila.mortensen@boh.regionh.dk.

Senest opdateret  14-04-2010 af Tina Underbjerg
Oprettet 02-02-2010 af Tina Underbjerg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Lars Mørck Jarl
Seniorkonsulent/teamleder
T: 35 29 81 93
lmt@regioner.dk
 
 
 
 
 
 

RSS - emneord

Arbejdsmiljø