Gå til indhold

Dødeligheden på hjerteområdet er mere end halveret

På mindre end 20 år er dødeligheden blandt patienter med hjertesygdomme faldet med næsten 60 procent. Den positive udvikling skyldes blandt andet hurtigere udredning og bedre, ensartede behandlingsforløb

Fra 1995-2013 er dødeligheden for de samlede hjertesygdomme faldet med næsten 60 procent. For de iskæmiske hjertesygdomme - forsnævringer af årerne omkring hjertet, som blandt andet fører til blodpropper og pludselige dødsfald - er dødeligheden i samme periode faldet med 72 procent. Danmark er nu førende i Norden på dette område.

- Den positive udvikling skyldes, at vi i sundhedsvæsenet har udnyttet de teknologiske muligheder, som er kommet frem gennem de senere år. Samtidig har regionerne sikret ensartet behandling i de pakkeforløb, som er blevet indført på de store hjertesygdomme. Det har også betydet at flere overlever en hjertesygdom, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Ud over indførelsen af de såkaldte hjertepakker og  hjælp  fra teknologien - som blandt andet har betydet bedre brug af ballon-udvidelse - så har samlingen af hjertebehandlingen på færre sygehuse også haft en betydning. Derved har regionerne opbygget stærke faglige miljøer, som sikrer en høj specialisering i behandlingen over hele landet. 

Læs mere
Regionernes resultater (pdf) - regionale nøgletal om sundhed og regional udvikling, Danske Regioner, 2015.