Gå til indhold

Overenskomstforløb sker helt efter bogen

"PLO-lægerne ville have godbidder fra ny overenskomst med i et midlertidigt protokollat, men sådan spiller klaveret ikke i situationer som nu, hvor forhandlinger mellem regioner og læger er brudt sammen", lyder det fra formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau.

 

Danske Regioner undrer sig over en melding fra praksislægerne i PLO. Efter at overenskomstforhandlingerne mellem Danske Regioner og PLO er strandet, har PLO advaret sundhedsministeren mod at få vedtaget et protokollat, så den nuværende aftale forlænges midlertidigt. Men det er en helt forventelig og rimelig handling fra ministerens side, mener Danske Regioners forhandler, Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn:

- PLO afviste nemlig vores opfordring til en frivillig forlængelse af de nuværende vilkår. Praksislægerne stillede som betingelse, at de kunne udvælge visse af goderne fra vores udspil til en overenskomst, og få disse goder inddraget under et midlertidigt økonomiloft. Men sådan gør man ikke. 

- Man kan ikke bare vælge visse godbidder på forhånd fra et samlet overenskomstudspil, siger Anders Kühnau. Han opfatter dog samtidig lægernes melding som et udtryk for, at der er flere elementer i det ellers strandede udspil, som lægerne er enige med regionerne om. 

- Men en overenskomst udgør en helhed, som parterne enes om. Den er ikke en buffet eller et tag-selv-bord hverken som midlertidig eller varig løsning. Der skal være enighed om et samlet udspil hele bordet rundt, tilføjer Anders Kühnau. 

En teknisk forlængelse af økonomiloftet, sådan som sundhedsministeren lægger op til, er derfor dén løsning, der lige nu er helt naturlig i en ellers unaturlig situation, lyder det fra udvalgsformanden i Danske Regioner. 

 

 

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Adam Wolf, administrerende direktør
Direktion
T:3529 8265
M:2024 2220
E:awo@regioner.dk


Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Heino Knudsen,
Fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T
M 51 14 54 96
E heikn@regionsjaelland.dk
Billede af Heino Knudsen.
Relaterede nyheder

Læs mere

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Anders Kühnau i formandstalen: Høj kvalitet og sammenhæng med et samlet sundhedsvæsen

Det er tid til at samle ansvaret for patienten og sundheden i én myndighed, ét budget og under én lovgivning. Det kan sikre patienterne en bedre sammenhæng og høj kvalitet. Anders Kühnau åbner Regionernes Politiske Topmøde 2024 med opfordring til at samle sundhedssektoren og styrke det nære.

Læs mere

Debat: Vi vil styrke lægedækningen og gøre op med ulighed i sundhed

Praktiserende læger spiller en afgørende rolle i vores sundhedsvæsen, og de er omdrejningspunktet for den omstilling, der skal sikre de mest syge bedre lægedækning. Derfor er der behov for store investeringer, mere faglig ledelse og et nyt honorarsystem.

Læs mere

Danske Regioner: Bedre lægedækning for de mest syge danskere er muligt med ny patientfordeling i almen praksis

Det skal være mere attraktivt at være praktiserende læge i de områder, hvor behovet hos borgerne er størst.  Det er det ofte i områderne længst væk fra de største byer, og derfor skal læger her have færre patienter for at sikre bedre forebyggelse og behandling af fx kroniske sygdomme. Omvendt bør læger med de mest raske patienter have et højere patientantal. Det mener Danske Regioner, der snart forhandler ny overenskomst med Praktiserende Lægers Organisation. 

Læs mere