Gå til indhold

Danske hospitaler har ikke oplevet hackerangreb som i England

Virksomheder og organisationer i henved 100 lande har oplevet it-angreb fra hackere – heriblandt også hospitaler i England. Herhjemme har sygehuse ikke meldt om angreb, der har påvirket sikkerheden. – Vi sikrer hele tiden systemerne, og opmærksomheden er skærpet, lyder det fra it-direktør.

- Vi har ingen meldinger om problemer herhjemme. Vi opdaterer løbende, og lige nu har vi skærpet opmærksomheden på it-sikkerheden, lyder det fra it-direktør, Klaus Larsen på vegne af Regionernes Sundheds-it.

Baggrunden for meldingen er, at engelske hospitaler samt virksomheder og organisationer i en stribe lande fredag blev udsat for hackerangreb. Herhjemme har der dog ikke været meldinger fra nogle sygehuse om lignende problemer med angreb fra såkaldt ransomware, der kan låse it-systemer.

Jævnlige opdateringer af sikkerhed

- Regionerne herhjemme har siden i går, hvor meldinger løb ind fra udlandet, naturligvis øget deres opmærksomhed på usædvanligheder, der kan gå ud over vores it-sikkerhed, siger Klaus Larsen. Han understreger, at regionerne løbende har fokus på it-sikkerheden, fordi der kan forekomme forsøg på angreb.

- Regionerne forholder sig derfor også til de risikovurderinger, der jævnligt opdateres f.eks. fra Center for Cybersikkkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, siger han.

Danske patientdata i centrale systemer med høj sikkerhed

- Vi forbedrer løbende vores sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med både nationale og internationale sikkerhedsfirmaer. Vi oplever ligesom andre organisationer og virksomheder forsøg på angreb fra tid til anden. Men vi afværger dem heldigvis i kraft at vores sikkerhedsprocedurer og løbende opdateringer af kontrolsystemer, siger Klaus Larsen.

- Borgere herhjemme skal ikke være nervøse, for patientdata i Danmark er gemt i centrale systemer under meget høj sikkerhed, fastslår it-direktør, Klaus Larsen.

 

KONTAKTPERSON: 
Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
E: tee@regioner.dk
T: 4020 2057