FAKTA

Sundhedsvæsenet i tal

Hvor mange danskere er hvert år i kontakt med sundhedsvæsenet? Hvor mange sengepladser råder sygehusene over? Og hvad koster det?

Se tallene for sundhedsvæsenets aktivitet, kapacitet og udgifter her. 

ANALYSE

Danske Regioners analysemagasin

REGIO 18 thump2.png

REGIO er Danske Regioners analysemagasin. Magasinet indeholder analyser, artikler og viden om de områder, regionerne arbejder med: Sundhed, psykiatri, socialomårdet samt den regionale udvikling og vækst.

TEMA

Personlig medicin

Personlig medicin er behandling, hvor man ved hjælp af genetisk information kan tilpasse behandlingen til den enkelte patient.

I Danmark har vi unikke muligheder for at udvikle behandling, der er skræddersyet til den enkelte patient.

TEMA

Sygehusbyggeri

Regionerne bygger nye sygehuse for at skabe rammer for bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet.

De nye sygehuse bliver bygget de næste 10-15 år. Den samlede investeringsramme er på 41,4 milliarder kroner.

 

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om sundheds-, psykiatri- og socialområdet - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen 2016_magasin.png

I vores publikationsarkiv finder du magasiner, pjecer, politiske udspil og andre udgivelser om vores initiativer og resultater på sundheds-, psykiatri- og socialområdet.

nye hospitaler 2015-2025

Vi bygger for livet

Der nybygges og ombygges på livet løs. Danmark er frem mod 2025 i gang med omfattende nybyggeri af vores hospitaler i alle fem regioner. Det sætter ny indsats fra Danske Regioner og de fem regioner nu spot på med Åbent hospital og kampagne.

vi-bygger-MERSALG.png
NATIONALE MÅL

Hurtigere behandling i psykiatrien

Siden 2011 er ventetiden til psykiatrisk behandling faldet med 49 procent for voksne og med 74 procent for børn/unge. I alle fem regioner venter patienterne i kortere tid.

- Vi har et soleklart mål om, at de kapacitetsforskelle, der kan være fra region til region, skal blive mindre, og derfor glæder det mig, at alle regioner bevæger sig i den rigtige retning i psykiatrien, siger Bent Hansen, formand i Danske Regioner.

voksenpsykGRAF-550-reg-dk.png
udspil: sundhed for alle

Ny kurs for det samlede sundhedsvæsen

relaterede nyheder

Læs mere