Gå til indhold

Forhandling om regionernes økonomi 2022

Økonomiforhandlinger 2022

Hvert år forhandler Danske Regioner og regeringen en aftale om regionernes økonomi for det kommende år.

Sundhedsvæsenet koster. Udsigten til flere ældre, stigende medicinudgifter og nye, dyre behandlingstilbud presser ressourcerne i det danske sundhedsvæsen, der desuden har kæmpet mod COVID-19 i over et år.

Efter lange og hårde forhandlinger indgår Danske Regioner og regeringen aftale om regionernes økonomi for 2022. Med aftalen får regionerne 1,2 milliarder ekstra til at drive sundhedsvæsenet og 3,35 milliarder til investeringer i udstyr, IT og bygninger.

Stigende medicinudgifter og nye behandlingstilbud

En analyse fra Syddansk Universitet viser, at medicin, nye behandlingstilbud og teknologier har stået for hele 60 procent af stigningen i udgifter til sundhedsvæsenet.

Udgifterne til medicin er i en årrække steget med cirka 400-500 millioner kroner årligt. Hvert år bliver der desuden udviklet en lang række nye forbedrede behandlinger, der kan hjælpe patienterne til et bedre liv, men som også er markant dyrere. Derudover stiger forventningerne til, hvad sundhedsvæsnet skal tilbyde i takt med, samfundet udvikler sig og velstanden øges.

Flere ældre

Den danske befolkning vokser, og ældre borgere udgør en stadig større andel. I de kommende år stiger andelen af 80+-årige, og det er en medvirkende årsag til, at sundhedsvæsenet får større udgifter. Udviklinger topper i anden halvdel af 2020'erne, hvor der vil komme over 20.000 flere 80+-årige om året. 

Det sætter sundhedsvæsenet under et stort pres - både fordi det medfører flere patienter, men også fordi, at ældre patienter i dag har behov for mere behandling end tidligere.

Læs mere: 

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Naja Warrer Iversen, Centerchef og Vicedirektør
M: 3023 3123
E: nwi@regioner.dk

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Billede af Stephanie Lose.
Læs mere

Relaterede nyheder