Gå til indhold

Velkommen til et nyt folketingsår

Regionerne byder politikerne på Christiansborg velkommen tilbage til et nyt folketingsår. Danske Regioners formandskab forventer, at sundhed og vækst vil præge meget af dagsordenen på Slotsholmen - præcis som det nu og her gør det i regionerne

Sensommeren har budt på nye sundhedsudspil fra både regeringen og oppositionen på Christiansborg. De rummer tanker og planer, man naturligvis følger tæt i regionerne. På samme måde må debatten om vækst og økonomi forventes at fylde noget i debatten, både når Folketinget åbner og i den kommende tid, når Finansloven for 2015 skal forhandles på plads. Også den proces følger regioner naturligvis tæt og byder gerne med ind med konstruktive indspark.

Danske Regioners formand, Bent Hansen: 
- Jeg er naturligvis glad for den opmærksomhed, der er om sundhedsområdet både fra regering og opposition. Den, håber og forventer jeg, holder, også meget længere end det kommende folketingsår. Vi står over for et voldsomt pres på sundhedsvæsenet, der skal kunne modtage flere ældre, flere kronisk syge og langt flere kræftpatienter og som samtidig præsenteres for stadig dyrere og mere avancerede behandlingsmuligheder. Jeg forventer, at man på Christiansborg helt konkret vil være med til at drøfte, hvordan den udfordring skal håndteres. Målet tror jeg, vi har til fælles: Nemlig et borgernes sundhedsvæsen med fokus på kvalitet for patienter og pårørende.
 
Næstformand for Danske Regioner, Carl Holst:
- Regionerne bidrager gerne til debatten om vækst i alle dele af landet. F.eks. viser vores analyser, at pendlerne ude omkring i landet får langt mere ud af milliardinvesteringerne i togdriften mellem de store byer, hvis man tænker den regionale trafik med. Den slags håber jeg, der bliver lyttet til på Slotsholmen, når folketingsarbejdet går i gang i dag.