Antallet af kræftpakkeforløb stiger voldsomt, og regionerne er meget opmærksomme på udfordringerne. Tættere regionalt samarbejde, ny teknologi og uddannelse af mammografiassistenter skal afhjælpe presset.
De fleste danskere overlever kræft
Antallet af danskere, der overlever, stiger for næsten alle kræftformer, viser nye tal fra Nordcan.
Danmark ligger nu på niveau med vores nabolande, når det gælder overlevelsesprocenten på de fleste kræftformer. Det bekræfter nye tal fra Nordcan, som er en database specialiseret i data for kræft i Norden.
Udviklingen glæder Bent Hansen, formand for Danske Regioner.
- Jeg er meget tilfreds med, at langt flere danskere overlever kræft, og at de danske sygehuse dermed er blevet bedre til at behandle borgere med kræft. Udviklingen går den rigtige vej, men vi skal selvfølgelig fortsætte arbejdet for, at endnu flere danskere overlever, når de rammes af kræft.
Antallet af danske kræftpatienter, der overlever det første år med kræft er steget markant de sidste femten år. Især er sygehusene blevet bedre til at behandle patienter med kræft i nyrerne, men også overlevelsesprocenten på en række mere ukendte kræfttyper er steget omkring tyve procentpoint.
- Der er tale om en meget flot udvikling, som blandt andet skyldes et massivt fokus på moderne behandlingsformer og det rigtige udstyr. For at fortsætte den gode udvikling er det derfor afgørende, at der med den kommende Kræftplan IV er fokus på behandling og penge til nyt apparatur, siger Bent Hansen.