Tandlæger skal frit kunne give gratis tandlægeundersøgelser

Patienterne skal have gavn af konkurrence og gratis tilbud på undersøgelser.

 - Det er helt forkert, at klinikejere i Tandlægeforeningen er imod, at en gruppe tandlæger vil tilbyde gratis undersøgelser til visse patienter, siger formanden for Danske Regioners Løn og Praksisudvalg, Anders Kühnau.

Baggrunden er et ønske fra tandlæger tilknyttet kæden Godt Smil. De har villet tilbyde gratis undersøgelser til patienter, der ikke har været ved tandlægen i lang tid. Men tandlægerne fra Godt Smil er raget uklar med klinikejere i Tandlægeforeningen, der ikke mener, at overenskomsten tillader den slags.  

- Men der bør være konkurrence til gavn for patienterne. Og som jeg læser vores overenskomst med tandlægerne, er der ikke noget, der forhindrer tandlægerne i at lade være med at tage betaling fra regioner og patienter, siger Anders Kühnau fra Danske Regioner.

- Dén slags skal kunne lade sig gøre. Patienterne skal ikke forhindres i gratis undersøgelse. Hvis der er tvivl om, hvordan overenskomsten skal fortolkes, så tager Danske Regioner gerne sagen op med Tandlægeforeningen ved de kommende forhandlinger, fastslår Anders Kühnau. 

Han glæder sig over, at nogle tandlæger mener, at det kan lade sig gøre at praktisere til lavere priser:

- De penge, tandlægerne får, kommer både fra patienterne og fra regionerne og er dermed vores alle sammens penge. Dem skal vi have mest muligt ud af, siger Anders Kühnau.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Formand for Løn- og Praksisudvalget
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kühnau.png
Kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere