Tandlæger skal frit kunne give gratis tandlægeundersøgelser

Patienterne skal have gavn af konkurrence og gratis tilbud på undersøgelser.

 - Det er helt forkert, at klinikejere i Tandlægeforeningen er imod, at en gruppe tandlæger vil tilbyde gratis undersøgelser til visse patienter, siger formanden for Danske Regioners Løn og Praksisudvalg, Anders Kühnau.

Baggrunden er et ønske fra tandlæger tilknyttet kæden Godt Smil. De har villet tilbyde gratis undersøgelser til patienter, der ikke har været ved tandlægen i lang tid. Men tandlægerne fra Godt Smil er raget uklar med klinikejere i Tandlægeforeningen, der ikke mener, at overenskomsten tillader den slags.  

- Men der bør være konkurrence til gavn for patienterne. Og som jeg læser vores overenskomst med tandlægerne, er der ikke noget, der forhindrer tandlægerne i at lade være med at tage betaling fra regioner og patienter, siger Anders Kühnau fra Danske Regioner.

- Dén slags skal kunne lade sig gøre. Patienterne skal ikke forhindres i gratis undersøgelse. Hvis der er tvivl om, hvordan overenskomsten skal fortolkes, så tager Danske Regioner gerne sagen op med Tandlægeforeningen ved de kommende forhandlinger, fastslår Anders Kühnau. 

Han glæder sig over, at nogle tandlæger mener, at det kan lade sig gøre at praktisere til lavere priser:

- De penge, tandlægerne får, kommer både fra patienterne og fra regionerne og er dermed vores alle sammens penge. Dem skal vi have mest muligt ud af, siger Anders Kühnau.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Formand for Løn- og Praksisudvalget
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kühnau.png
Kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere