Gå til indhold

Uafhængige forskere får støtte fra Regionernes Medicinpulje

Forskere får nu støtte til projekter, der f.eks. vil kunne gavne fødende.

– Det er vigtigt med forskning, der er uafhængig af medicinalindustrien, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

De ni projekter, der er udvalgt, skal sikre, at patienterne ikke får uvirksom eller unødig medicin. Det gælder f.eks. patienter med leddegigt, patienter, der får antibiotika, fødende, der får drop for at sætte veerne i gang og patienter med blodpropper. 

Det er tredje gang, at Danske Regioner uddeler penge til uafhængig forskning. Regionerne har oprettet forskningspuljen på medicinområdet, for at sikre en mere præcis anvendelse af medicin til gavn for patienter og samfundsøkonomi. Pengene bevilges til projekter, som lægemiddelvirksomhederne ikke har økonomisk interesse i.

- Den uafhængige medicinpulje dækker et vigtigt behov, og derfor har vi besluttet igen i år at give støtte til den uafhængige forskning, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- På den måde har vi mulighed for at øge kvaliteten i behandlingerne. Projekterne kan få stor indflydelse for den enkelte patient, og det er vigtigt, at forskerne også afdækker områder, som industrien ikke har en økonomisk interesse i at forske i, tilføjer Bent Hansen.

 

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Johanne Flowers Parning, konsulent
Center for Sundhed og Sociale indsatser
T:3529 8247
M:5198 5578
E:jfp@regioner.dk


Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
T:5151 1818
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk