Gå til indhold

De ældre patienter skal have de rigtige løsninger

Danske Regioner glæder sig over de millioner, der er afsat til regionale initiativer på det ældre medicinske område. Men der er fortsat områder, hvor vi kunne gøre langt mere, lyder det fra Danske Regioner

Udgående sygehusfunktioner, specialistrådgivning mellem sygehuse og kommuner samt midler til de regionale lægemiddelenheder var blandt de prioriterede områder, da sundhedsminister Sophie Løhde for kort tid siden præsenterede resultaterne af forhandlingerne om ældre medicinsk handlingsplan.

I forbindelse med finansloven besluttede regeringen og finanslovspartierne at prioritere den ældre medicinske patient, og torsdag fordelte parterne så 805 millioner kroner til en lang række initiativer i kommuner og regioner.

- Det afgørende for Danske Regioner er, at de ældre patienter får de rigtige løsninger. Vi ved, at de udgående funktioner begrænser antallet af genindlæggelser, og derfor glæder vi os over, at partierne har valgt at prioritere området. På samme måde er vi selvfølgelig enige i, at specialistrådgivning er et vigtigt område, men vi havde gerne set et endnu større fokus på de områder, hvor vi ved, at regionerne kan gøre en markant forskel for patienterne, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Sundhedsvæsenet er generelt under pres i disse år - blandt andet, fordi danskerne bliver ældre og ældre, og dermed har mere brug for sundhedsvæsenet. Derfor er det afgørende med fokus på både omfanget af patienter og de særlige udfordringer, som ældre medicinske patienter har, siger Bent Hansen.

- Der er ingen tvivl om, at den almindelige drift af sundhedsvæsenet koster mere og mere - konkret ved vi, at udgifterne stiger med 600 millioner kroner om året udelukkende som følge af, at den eksisterende befolkning bliver ældre. Det er helt afgørende, at regeringen fortsat prioriterer kernen i sundhedsvæsenet, så vi kan fastholde det høje niveau og fortsætte den positive udvikling, siger Bent Hansen, der tirsdag den 7. juni mødes med regeringen og forhandler økonomiaftale for det kommende år.

Kontakt

Hvis du vil vide mere