Ny økonomiaftale er det muliges kunst

Regeringen og Danske Regioner har indgået aftale om regionernes økonomi i 2017. Med aftalen står det klart, at regionerne fortsat skal løse flere opgaver for de samme penge

- Det her er noget af det strammeste, jeg nogensinde har været med til. Regeringen havde lagt op til, at der skulle være færre ressourcer til sundhed næste år. Nu er det lykkes at blive enige om en løsning, hvor vi rundt regnet har det samme næste år, som vi har haft i år. Det er ikke prangende - men det var det, der kunne lade sig gøre, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Regeringens udspil under forhandlingerne var store effektiviseringskrav til regionerne, men Danske Regioner er der dog tilfredshed med, at det samlede krav nu er noget mindre, end der først var lagt op til.

- Jeg mener fortsat, at der er brug for at tilføre regionerne nye penge, så vi kan løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet. Men som forhandlingerne udviklede sig, blev det afgørende at få reduceret en række af de nye urealistiske effektiviseringskrav, og det lykkedes heldigvis. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det fortsat er svært at se, hvordan vores medarbejdere skal kunne nå det hele i det kommende år, siger Bent Hansen

Med aftalen vil den økonomiske udvikling i sundhedsvæsenet dermed ligge omkring nul det kommende år.

- Der er tale om en økonomiaftale, der sikrer borgerne den kvalitet, de med rette kan forvente, men som ikke giver et nyt løft til sundhedsvæsenet. Jeg er tilfreds med, at vi er landet på et nul, når udgangspunktet var langt værre, siger Jens Stenbæk, næstformand i Danske Regioner.

Læs mere

Aftale om regionernes økonomi for 2017

RELATEREDE NYHEDER

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

Læs mere

Aftale om økonomi for 2021 på plads

Danske Regioner og regeringen har i dag underskrevet en aftale om økonomien for næste år. Aftalen sikrer regionerne 1,3 milliarder kroner mere til at drive sundhedsvæsenet og 3,5 milliarder kroner til investeringer i bygninger og apparatur. Samtidig er man enige om, at regeringen skal dække de udgifter, regionerne har haft og vil få i forbindelse med COVID-19.

Læs mere