Gå til indhold

Et stærkere og mere trygt digitalt Danmark

En ny strategi for fremtidens digitale Danmark er vedtaget for den offentlige sektor, og Danske Regioner glæder sig over, at der er fokus på både at dele og beskytte oplysninger

Strategien gælder frem til år 2020, og den skal medvirke til at forme fremtidens digitale nation. Aftalen er indgået mellem regeringen, kommunerne og regionerne.

Med strategien er det målet, at den offentlige sektor griber ud efter de teknologiske muligheder for at skabe yderligere værdi, vækst og effektivisering, mens borgernes tryghed og tillid til det digitale samfund fastholdes.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen glæder sig over den nye strategi:

- Patienterne skal opleve en begavet digital understøttelse af deres behandling, hvor vi som offentlig sektor skaber bedre koordination og overblik for patienterne. Derfor er jeg glad for, at strategien netop sætter fokus på sammenhæng på tværs af aktører i sundhedsvæsenet til gavn for borgerne, siger han.

- Samtidig er det dog vigtigt, at det altid kun er relevant viden, der deles mellem ansatte - med dét fælles mål, at hjælpe en patient bedst muligt, tilføjer Bent Hansen.

Digitaliseringsstrategien blev præsenteret for pressen torsdag den 15. maj 2016 kl. 14 i Finansministeriet, hvor blandt andre formand for Danske Regioner, Bent Hansen deltog.

Læs mere
Digitaliseringsstrategien 2016-2020 - fra Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside