Gå til indhold

Små og mellemstore virksomheder skal have bedre vilkår for vækst

Seks principper skal gøre det lettere for virksomheder at søge og bruge offentlige erhvervsfremmeordninger, lyder det i nyt udspil fra Danske Regioner. Virksomheder fra én region skal kunne deltage i vækstprojekter i andre regioner. Potentiale for vækst i hele landet, siger Jens Stenbæk, næstformand i Danske Regioner

For at sikre vækst i alle dele af Danmark er det afgørende, at små og mellemstore virksomheder har mulighed for at vokse og udvide deres forretning. Her spiller offentlige investeringer en afgørende rolle for virksomhederne, og Danske Regioner bebuder nu en styrket indsats på området.

I udspillet ”Et effektivt erhvervsfremmesystem” lægger Danske Regioner med seks principper op til nybrud i erhvervsfremmesystemet. Blandt andet skal virksomheder fra én region have adgang til at deltage i vækstprojekter i andre regioner, og ordninger skal tydeligt kunne dokumentere at have virksomheder solidt forankret.

- Stive regler skal ikke styre, om en virksomhed fra eksempelvis Region Sjælland kan deltage i et projekt i Region Nordjylland. Hvis virksomheder skal kunne vokse og hyre flere medarbejdere, bør de have mulighed for at søge hen, hvor det relevante tilbud er og ikke være begrænset af en administrativ kommune- eller regionsgrænse, siger Jens Stenbæk, næstformand i Danske Regioner.

Unikke erhvervsstyrker i hver region

Offentlige støtteordninger til små og mellemstore danske virksomheder tegnede sig sidste år for op imod 36,5 mia. kr. Heraf kom omkring 1,5 mia. kr. fra regioner og kommuner.

- I regionerne arbejder vi for, at virksomheder på tværs af Danmark får bedre vilkår og mulighed for at sætte væksten i gang. Vi ved, at hver enkelt region har unikke erhvervsmæssige muligheder, og de skal styrkes. Med vores seks nye principper vil vi forbedre det offentlige erhvervsfremmesystem, så pengene bruges på den bedste måde for borgerne – uanset om det foregår på nationalt, regionalt eller kommunalt niveau. Vi skal sikre, at vi får mest mulig vækst og beskæftigelse for pengene, siger Jens Stenbæk.

Vækst gennem lokalt kendskab


Flere ministerier er i øjeblikket ved at gennemgå det offentlige erhvervsfremmesystem, og Jens Stenbæk hilser gennemgangen velkommen.

- Regionerne og regeringen har en fælles interesse i at sikre, at væksten når ud i alle landets hjørner. Regionerne bør sammen med staten sikre udbredelsen af flere statslige erhvervsfremmeordninger til hele landet. Regionerne har størrelsen til at gøre det og bringer relevante parter fra erhvervsliv, kommuner og viden- og uddannelsesinstitutioner sammen, siger næstformanden og tilføjer:

- De regionale vækstfora har de seneste år været med til at øge omsætningen og skabe arbejdspladser hos tusindvis af danske virksomheder, så i regionerne står vi gerne på mål for vækstindsatsen.

Læs mere:

"Et effektivt erhvervsfremmesystem" (pdf) - udspil fra Danske Regioner

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Morten Christensen, Pressekontakt 
Kommunikation
T: 3069 1917
E:
moc@regioner.dk

Lone Vingtoft, Chefkonsulent
Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8194
E: lvi@regioner.dk