Gå til indhold

Godt nyt til patienterne med finansloven for 2017

2,2 milliarder kroner afsættes til kræftområdet frem mod 2020. Det fremgår af finanslovsaftalen for 2017, som den 18. november er faldet på plads.

Finansloven for 2017 er på plads, og med aftalen øremærkes midler til en række sundhedsområder. Særligt kræftområdet prioriteres gennem Kræftplan IV, og det glæder Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- Det er godt nyt for de hundredtusindvis af patienter og pårørende, at finanslovspartierne er enedes om at prioritere sundhedsområdet - særligt kræftområdet. Kræftplan IV har potentiale til at rykke vores kræftbehandling endnu et stort skridt, så vi fortsat kan hjælpe flere og hjælpe dem bedre. Det bliver der behov for, for antallet af kræftpatienter vil kun stige de kommende år. Derfor er der brug for midler til blandt andet nye, dyre behandlingsformer og modernisering og udskiftning af strålekanoner og scannere, siger Bent Hansen.

Udløbsdatoen for udstyr er nået

Netop det tekniske udstyr på landets kræftafdelinger har behov for en økonomisk saltvandsindsprøjtning. De kommende år skal 40 scannere udskiftes hvert år for at opretholde den nuværende kapacitet, og samtidig skal 49 strålekanoner udskiftes i perioden 2016-2022. De samlede udgifter kan dermed løbe op i mere end en milliard kroner.

- Vi har et akut behov for at investere i udstyret til at undersøge og behandle vores kræftpatienter. Apparaturet har en begrænset levetid, og på mange afdelinger er udløbsdatoen ved at være nået. Her kan midlerne i Kræftplan IV - blandt andet en apparaturpulje - være med til at dække behovet. Det er den vej, vi skal, hvis vi vil fortsætte den gode udvikling, vores kræftindsats er inde i, siger Bent Hansen og tilføjer om finanslovsaftalen:

- Sundhedsvæsenet er en hjørnesten i vores velfærdssamfund, og når vi hele tiden vil og skal blive bedre til at forebygge, behandle og følge op, er det nødvendigt at prioritere sundhedsområdet. Finansloven for næste år tegner fornuftige rammer for det arbejde, siger Bent Hansen.

LÆS MERE: Aftale om Finanslov 2017 (hent aftaletekst fra Finansministeriets hjemmeside).

kontakt

Hvis du vil vide mere

Rikke Margrethe Friis, direktør/cheføkonom
Center for sundhedspolitik, økonomi og socialpolitik
T:3529 8276
M:2917 0271
E:rmf@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M:2115 2910
E:jbg@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere

Regionale budgetaftaler for 2023 er på plads

De fem regionsråd har indgået budgetaftaler for 2023. Aftalerne sikrer blandt andet flere penge til fastholdelse, rekruttering og arbejdsmiljø på hospitalerne samt til det nære sundhedsvæsen. Det har været nødvendigt med svære prioriteringer i anlægsbudgettet.

Læs mere

Danske Regioner lancerer plan for at bekæmpe ventelister og personalemangel i sundhedsvæsenet

Planen indeholder 12 indsatser, som skal sikre flere medarbejdere på hospitalerne og kortere ventetider for patienterne.

Læs mere