Godt nyt til patienterne med finansloven for 2017

2,2 milliarder kroner afsættes til kræftområdet frem mod 2020. Det fremgår af finanslovsaftalen for 2017, som den 18. november er faldet på plads.

Finansloven for 2017 er på plads, og med aftalen øremærkes midler til en række sundhedsområder. Særligt kræftområdet prioriteres gennem Kræftplan IV, og det glæder Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- Det er godt nyt for de hundredtusindvis af patienter og pårørende, at finanslovspartierne er enedes om at prioritere sundhedsområdet - særligt kræftområdet. Kræftplan IV har potentiale til at rykke vores kræftbehandling endnu et stort skridt, så vi fortsat kan hjælpe flere og hjælpe dem bedre. Det bliver der behov for, for antallet af kræftpatienter vil kun stige de kommende år. Derfor er der brug for midler til blandt andet nye, dyre behandlingsformer og modernisering og udskiftning af strålekanoner og scannere, siger Bent Hansen.

Udløbsdatoen for udstyr er nået

Netop det tekniske udstyr på landets kræftafdelinger har behov for en økonomisk saltvandsindsprøjtning. De kommende år skal 40 scannere udskiftes hvert år for at opretholde den nuværende kapacitet, og samtidig skal 49 strålekanoner udskiftes i perioden 2016-2022. De samlede udgifter kan dermed løbe op i mere end en milliard kroner.

- Vi har et akut behov for at investere i udstyret til at undersøge og behandle vores kræftpatienter. Apparaturet har en begrænset levetid, og på mange afdelinger er udløbsdatoen ved at være nået. Her kan midlerne i Kræftplan IV - blandt andet en apparaturpulje - være med til at dække behovet. Det er den vej, vi skal, hvis vi vil fortsætte den gode udvikling, vores kræftindsats er inde i, siger Bent Hansen og tilføjer om finanslovsaftalen:

- Sundhedsvæsenet er en hjørnesten i vores velfærdssamfund, og når vi hele tiden vil og skal blive bedre til at forebygge, behandle og følge op, er det nødvendigt at prioritere sundhedsområdet. Finansloven for næste år tegner fornuftige rammer for det arbejde, siger Bent Hansen.

LÆS MERE: Aftale om Finanslov 2017 (hent aftaletekst fra Finansministeriets hjemmeside).

kontakt

Hvis du vil vide mere

Rikke Margrethe Friis, direktør/cheføkonom
Center for sundhedspolitik, økonomi og socialpolitik
T:3529 8276
M:2917 0271
E:rmf@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M:2115 2910
E:jbg@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

Læs mere

Aftale om økonomi for 2021 på plads

Danske Regioner og regeringen har i dag underskrevet en aftale om økonomien for næste år. Aftalen sikrer regionerne 1,3 milliarder kroner mere til at drive sundhedsvæsenet og 3,5 milliarder kroner til investeringer i bygninger og apparatur. Samtidig er man enige om, at regeringen skal dække de udgifter, regionerne har haft og vil få i forbindelse med COVID-19.

Læs mere