Gå til indhold

Regioner glæder sig over styrket indsats mod kræft

Indsatsen mod kræft bliver styrket de næste fire år. Det sker med hjælp fra satspuljemidlerne, som partierne bag forliget på Christiansborg netop er blevet enige om.

Kræft og psykiatri er blandt de områder, der er i fokus i den nye satspuljeaftale, der nu er vedtaget på Christiansborg. Regionerne er tilfredse med aftalen, der vil gavne patienterne.

Kræft-området bliver styrket med 240 mio. kr. de næste fire år. Som en del af Kræftplan 4 afsættes der ekstra midler til bl.a. rehabilitering, palliative indsatser og unge med kræft.

Til gavn for patienterne

- Initiativerne er til gavn for patienterne, og vi kan kun være tilfredse med den ekstra indsats. Sammenhæng, opfølgning samt lindring og støtte til uhelbredeligt syge er noget, vi længe har haft fokus på i Danske Regioner, lyder reaktionen fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

Han hæfter sig bl.a. ved, at det er positivt, at kræftpatienter får ekstra støtte til at vende tilbage til et liv, der er så normalt som muligt, når de er færdige med deres behandling.

Bedre sammenhæng for børn i psykiatrien

Også psykiatrien får et løft, som Danske Regioner ser frem til: Bl.a. skal mere opfølgning gavne selvmordstruede, ligesom tværgående forløbsprogrammer skal styrke indsatsen overfor børn og unge i psykiatrien.

- Der er brug for en mere sammenhængende indsats, så jeg kan kun hilse initiativerne velkomne, siger Bent Hansen.

Som ventet afsættes der også midler til en ny psykiatrisk institutionstype, som Danske Regioner har foreslået. Her kan en lille gruppe patienter bo efter udskrivning, indtil deres tilstand er normaliseret, så de kan klare sig i en mere permanent bolig. 

Der bliver også ydet satspuljemidler på en stribe andre områder: Det gælder bl.a. hjælp til rygestop samt ekstra støtte til patienter med sygdomme som diabetes og Parkinson.

Læs hele aftaleteksten her.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Debatindlæg: Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Flere fuldtidsstillinger kan fremtidssikre sundhedsvæsnet

Flere på fuldtid er et af de greb, som bliver præsenteret i regeringens nyeste reformudspil ”Danmark kan mere III”. Udspillet har fokus på at få flere fra deltid til fuldtid i kommunerne, men det er man allerede i gang med i regionerne. Lokal dialog og kreativitet er vejen til at få mange flere deltidsansatte i regionerne op på fuld tid, skriver Heino Knudsen og Mona Striib.

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere

Danske Regioner lancerer plan for at bekæmpe ventelister og personalemangel i sundhedsvæsenet

Planen indeholder 12 indsatser, som skal sikre flere medarbejdere på hospitalerne og kortere ventetider for patienterne.

Læs mere