Gå til indhold

Regioner glæder sig over styrket indsats mod kræft

Indsatsen mod kræft bliver styrket de næste fire år. Det sker med hjælp fra satspuljemidlerne, som partierne bag forliget på Christiansborg netop er blevet enige om.

Kræft og psykiatri er blandt de områder, der er i fokus i den nye satspuljeaftale, der nu er vedtaget på Christiansborg. Regionerne er tilfredse med aftalen, der vil gavne patienterne.

Kræft-området bliver styrket med 240 mio. kr. de næste fire år. Som en del af Kræftplan 4 afsættes der ekstra midler til bl.a. rehabilitering, palliative indsatser og unge med kræft.

Til gavn for patienterne

- Initiativerne er til gavn for patienterne, og vi kan kun være tilfredse med den ekstra indsats. Sammenhæng, opfølgning samt lindring og støtte til uhelbredeligt syge er noget, vi længe har haft fokus på i Danske Regioner, lyder reaktionen fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

Han hæfter sig bl.a. ved, at det er positivt, at kræftpatienter får ekstra støtte til at vende tilbage til et liv, der er så normalt som muligt, når de er færdige med deres behandling.

Bedre sammenhæng for børn i psykiatrien

Også psykiatrien får et løft, som Danske Regioner ser frem til: Bl.a. skal mere opfølgning gavne selvmordstruede, ligesom tværgående forløbsprogrammer skal styrke indsatsen overfor børn og unge i psykiatrien.

- Der er brug for en mere sammenhængende indsats, så jeg kan kun hilse initiativerne velkomne, siger Bent Hansen.

Som ventet afsættes der også midler til en ny psykiatrisk institutionstype, som Danske Regioner har foreslået. Her kan en lille gruppe patienter bo efter udskrivning, indtil deres tilstand er normaliseret, så de kan klare sig i en mere permanent bolig. 

Der bliver også ydet satspuljemidler på en stribe andre områder: Det gælder bl.a. hjælp til rygestop samt ekstra støtte til patienter med sygdomme som diabetes og Parkinson.

Læs hele aftaleteksten her.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere