Gå til indhold

Regionerne i Danmark får topkarakter i EU

Alle fem danske regioner er flot placeret, når det gælder velfærd, viser en EU-måling. Tre af de fem danske regioner ligger blandt de seks bedste blandt de 272 regioner i hele EU.

Danmark er et godt land at bo i. Forhold som miljø, sundhed, uddannelse og tillid til politikere og myndigheder er blevet målt i hver af de 272 regioner i EU.
Blandt de mange regioner ligger tre af de fem danske helt fremme i førerfeltet: Region Midtjylland får en andenplads, Region Hovedstaden ligger som nummer tre og Region Nordjylland kommer ind på en sjetteplads.

Flot men ingen grund til tornerosesøvn

Resultatet stammer fra målingen EU Regional Social Progress Index, som EU-Kommissionen har fået lavet.

- Det er første gang, at folks velfærd i alle de 272 regioner i EU bliver sammenlignet, og det er dejligt at se, at Danmark ligger så flot placeret, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk. Nu må vi så overalt i det danske samfund bestræbe os på ikke at hvile på laurbærrene, så vi også kan ligge i toppen ved kommende sammenligninger, tilføjer han.

Selv om alle de danske regioner ligger godt i målingen, er der nemlig også udfordringer. For eksempel er andelen af unge, der tager en videregående uddannelse ikke så stor, som regionerne kunne ønske sig, og det betyder, at de unge ikke opnår de kvalifikationer, som virksomhederne mangler de kommende år.

Norden og Holland scorer højt

Blandt EU’s hovedstadsregioner er den danske Region Hovedstaden dén, der scorer højest og Danmark ligger samlet set i top sammen med Finland og Holland.
Sverige klarer sig også fint, g den allerbedste region i EU at være indbygger i, er ifølge rapporten Övre Norrland i Sverige - skarpt efterfulgt af Region Midtjylland.

Læs mere om European Social Progress Index her:

http://www.slideshare.net/socprog/2016-eu-regional-social-progress-index  
http://ec.europa.eu/regional_policy/en/information/maps/social_progress

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Debat: Regionerne: Styrk grøn og sammenhængende mobilitet

I regionerne arbejder vi omhyggeligt med at få den kollektive trafik og borgernes mobilitet til at passe sammen. Det skal være muligt at bo og arbejde og uddanne sig i hele landet, også hvis man har bosat sig uden for de store byer, skriver Danske Regioners formand for regional udvikling og EU, Anders G. Christensen, i Altinget.

Læs mere

Nye tiltag er nødvendige: Øget dimensionering løser ikke problemer med lægedækning

Tal fra regionerne viser, at de seneste års øgede dimensionering af speciallægeuddannelsen skævvrider den geografiske fordeling af kommende speciallæger i almen medicin. Derfor er det nødvendigt at tænke i andre baner en generel øget dimensionering, hvis vi skal problemerne med lægedækning til livs, mener Danske Regioner.

Læs mere

Nyt udspil fra Danske Regioner: Sundhedsuddannelserne skal tættere på hverdagen

Tættere samspil mellem skoler og sundhedsvæsen skal styrke sundhedspersonalets kompetencer, så de bliver bedre rustet til en fremtid med markant flere ældre og mennesker med multisygdom. Danske Regioner mener, at nytænkning af uddannelsessystemet er vigtig for at styrke robustheden i fremtidens sundsvæsen.

Læs mere

Sundhedsvæsenet skal omstilles til morgendagens udfordringer

Gode meritmuligheder, flere korte overbygningsuddannelser og bedre koordinering af optag på sundhedsuddannelserne skal være med til at sikre, at fremtidens hospitaler bliver rustet til at tage imod den stigende strøm af patienter de kommende år.

Læs mere