De fleste patienter kommer igennem kræftpakker til tiden

Kræftpakkerne betyder bedre behandling for patienterne, og således er hele 82 procent af patienterne kommet igennem deres kræftpakkeforløb til tiden i 2016

Antallet af kræftramte borgere, der behandles inden for standardforløbstiden, er, siden kræftpakkerne i 2013 trådte i kraft, steget tolv procentpoint og ligger i andet kvartal af 2016 på 82 procent.

- Danske Regioner har længe haft et ønske om mere skræddersyede kræftpakkeforløb, og vi bifalder at kræftplan IV lægger op til, at der nu også kan tages højde for individuelle behov og patienters ønsker, da ikke to patienter er ens, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen. 

Kræftpatienter i Danmark får et systematisk tilrettelagt forløb allerede fra mistanken om kræft opstår. 

- Når maskinerne er for gamle, kan patienterne simpelthen ikke behandles hurtigt nok. Det er derfor et område, der er vigtigt at prioritere. Vi sætter derfor pris på, at vi med kræftplan IV bevæger os i den rigtige retning, siger Bent Hansen. Samtidig har vi en forventning om, at vores værdiomstilling i sundhedsvæsenet, som blandt andet indfører en patientansvarlig læge, vil være med til at løfte udviklingen i den rigtige retning, konkluderer Bent Hansen.

 Data for kræftpakkeforløb er ikke endelige, og tallene bliver derfor efterkorrigeret senere.

Kontakt

Hvis du vil høre mere

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Læs mere

Akutlægehelikopteren er fløjet til 17.500 patienter på fem år

Regionernes akutlægehelikoptere har fløjet knap 17.500 gange til kritisk syge og alvorligt tilskadekomne patienter, siden ordningen trådte i kraft den 1. oktober 2014. Det viser ny årsrapport for akutlægehelikopterne.

Læs mere