Gå til indhold

De fleste patienter kommer igennem kræftpakker til tiden

Kræftpakkerne betyder bedre behandling for patienterne, og således er hele 82 procent af patienterne kommet igennem deres kræftpakkeforløb til tiden i 2016

Antallet af kræftramte borgere, der behandles inden for standardforløbstiden, er, siden kræftpakkerne i 2013 trådte i kraft, steget tolv procentpoint og ligger i andet kvartal af 2016 på 82 procent.

- Danske Regioner har længe haft et ønske om mere skræddersyede kræftpakkeforløb, og vi bifalder at kræftplan IV lægger op til, at der nu også kan tages højde for individuelle behov og patienters ønsker, da ikke to patienter er ens, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen. 

Kræftpatienter i Danmark får et systematisk tilrettelagt forløb allerede fra mistanken om kræft opstår. 

- Når maskinerne er for gamle, kan patienterne simpelthen ikke behandles hurtigt nok. Det er derfor et område, der er vigtigt at prioritere. Vi sætter derfor pris på, at vi med kræftplan IV bevæger os i den rigtige retning, siger Bent Hansen. Samtidig har vi en forventning om, at vores værdiomstilling i sundhedsvæsenet, som blandt andet indfører en patientansvarlig læge, vil være med til at løfte udviklingen i den rigtige retning, konkluderer Bent Hansen.

 Data for kræftpakkeforløb er ikke endelige, og tallene bliver derfor efterkorrigeret senere.

Kontakt

Hvis du vil høre mere

relaterede nyheder

Læs mere