De fleste patienter kommer igennem kræftpakker til tiden

Kræftpakkerne betyder bedre behandling for patienterne, og således er hele 82 procent af patienterne kommet igennem deres kræftpakkeforløb til tiden i 2016

Antallet af kræftramte borgere, der behandles inden for standardforløbstiden, er, siden kræftpakkerne i 2013 trådte i kraft, steget tolv procentpoint og ligger i andet kvartal af 2016 på 82 procent.

- Danske Regioner har længe haft et ønske om mere skræddersyede kræftpakkeforløb, og vi bifalder at kræftplan IV lægger op til, at der nu også kan tages højde for individuelle behov og patienters ønsker, da ikke to patienter er ens, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen. 

Kræftpatienter i Danmark får et systematisk tilrettelagt forløb allerede fra mistanken om kræft opstår. 

- Når maskinerne er for gamle, kan patienterne simpelthen ikke behandles hurtigt nok. Det er derfor et område, der er vigtigt at prioritere. Vi sætter derfor pris på, at vi med kræftplan IV bevæger os i den rigtige retning, siger Bent Hansen. Samtidig har vi en forventning om, at vores værdiomstilling i sundhedsvæsenet, som blandt andet indfører en patientansvarlig læge, vil være med til at løfte udviklingen i den rigtige retning, konkluderer Bent Hansen.

 Data for kræftpakkeforløb er ikke endelige, og tallene bliver derfor efterkorrigeret senere.

Kontakt

Hvis du vil høre mere

relaterede nyheder

Læs mere

Haves: Ulighed i sundhed. Søges: Nye løsninger.

Danske Regioners nye årlige konference ”Sundhed for alle” sætter denne gang fokus på, hvordan vi opnår mere social lighed i sundhed. "Vi har brug for løsninger og handling", siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Hvornår giver det mening at flytte behandlingen tættere på borgeren?

Formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, skriver i et debatindlæg at regeringen i sin kommende sundhedsaftale skal sørge for, at de patienter, det giver mening at flytte væk fra sygehusene, sikres en både god og tryg behandling. Det kræver, at der er den nødvendige kapacitet og kvalitet i behandlingen i kommunerne og hos praksis.

Læs mere

Flere patienter kan få regionalt betalt hjælp på privathospitaler

Patienter med hjernerystelser, forstadier til hudkræft eller forstørret prostata kan se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Regioner betaler for flere patientforløb hos private for at undgå lang ventetid.

Læs mere

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

Læs mere