Gå til indhold

Nye hospitaler skaber 5706 enestuer

Vi bygger, ombygger og gentænker vores hospitaler, så alle dem, der skal føde, have nyt knæ eller opereret hjertet kan få den bedste og mest effektive behandling. Vi bygger nye hospitaler for livet.

Når 1.592.277 kvadratmeter nye hospitaler står færdige frem mod 2025, vil langt flere patienter få mulighed for at ligge på enestuer under deres indlæggelse. Vi bygger nye hospitaler i alle fem regioner og skaber 5.706 enestuer fordelt over hele landet. Det betyder, at 97 procent af sengestuerne i de nye hospitalsbyggerier vil være enestuer.

Enestuer giver patienterne mere ro til at komme sig og plads til pårørende. Men det mindsker også risikoen for smitte og infektioner, samtidig med at det giver personale og patienter rum til at tale om diagnose og behandling, uden at andre lytter med.

- De nye hospitaler er fremtidens hospitaler. Og her har vi prioriteret enestuer. Vi har inddraget både patienter og pårørende for at finde ud af, hvad der er vigtigst for dem, når de besøger hospitalet. For vi bygger de nye hospitaler for alle, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Åbent hospital 3. september

De mange flere enestuer er langt fra den eneste forbedring, der kommer på de nye hospitaler. Også akutmodtagelserne bliver nytænkt. Det betyder blandt andet, at 12 af landets akutmodtagelser får helikopterlandingspladser, så man endnu hurtigere kan komme fra et ulykkessted til det nærmeste hospital.

De store byggeprojekter rundt i landet er langsomt ved at tage form. Og den 3. september åbner 19 af landets nye hospitaler dørene for danskerne til arrangementet Åbent hospital.

- Vi vil gerne invitere danskerne indenfor, så de kan se, hvad de kan forvente af fremtidens hospitaler. Vi vil gerne vise, hvordan vi har indrettet hospitalerne, så de danner rammen for den allerbedste behandling for patienterne, siger Bent Hansen.

Se på www.vibyggerforlivet.dk hvilke hospitaler i nærheden af dig, der inviterer indenfor, og hvor i landet, du kan høre foredrag med Sebastian Klein eller komme op på taget af hospitalsbygningen.

Læs mere om hospitalsbyggerierne i det nye nummer af Danske Regioners analysemagasin REGIO.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Christina Carlsen, seniorkonsulent/Teamleder
Center for styring, økonomi og sammenhæng
T: 3529 8277
M: 2917 0266
E: cca@regioner.dk

Marie Tromborg Petterson, presserådgiver
Kommunikation
M: 2292 3859
E: mpe@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder