Gå til indhold

Hospitalerne har sparet 18 millioner kroner på energi

Regionerne har reduceret forbruget af vand, varme og el. I alt er energiregningen reduceret med 18 millioner kroner fra 2014 til 2015, viser en ny opgørelse fra energiselskabet NIRAS.

-Det er en rigtig udvikling, at regionerne formår at spare på udgiften til energi, selv om aktiviteten stiger, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

Baggrunden er, at regionerne fra 2009 til 2015 har reduceret vandforbruget med 21 procent, forbruget af varme med 12 procent og elforbruget med 1,5 procent. Der er brugt mindre energi på trods af, at aktiviteten på sygehusene i samme periode er steget med 26 procent. Det viser en opdateret statistik over regionernes energiforbrug for 2015, som er udarbejdet i et samarbejde med NIRAS.

Det lavere forbrug ses tydeligt på regionernes årlige energiregning. Fra 2014 til 2015 skønnes, at hospitalerne i alt har sparet 18 millioner kroner på energiforbruget. Regionerne har bl.a. reduceret stand-by-forbruget, fået mere energieffektiv belysning, opsat solceller og isoleret ældre bygninger for at få en mindre varmeregning.

- En stribe af initiativer, der viser, at vi tager hånd om miljøet, og dén kurs vil vi bestræbe os på at følge i fremtiden, siger Jens Stenbæk.  

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Johan Nielsen, seniorkonsulent
Center for Vækst, Erhverv og Regional Udvikling (VERU)
T:3529 8174
M:2917 0265
E:jon@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Kommuner og regioner danner fortrop i klimakampen

Som det første land i verden har tæt på alle danske kommuner lavet klimahandlingsplaner med det mål at leve op til Parisaftalen. KL, Realdania og de fem regioner indgår en ny alliance, der sammen med kommunerne tager næste afgørende skridt for at gøre lokale klimaplaner til virkelighed.

Læs mere

Regioner vil være med til at løse PFAS-gåden

Regionerne har sat gang i flere forsknings- og udviklingsinitiativer på sundheds- og miljøområdet, der skal give ny viden i forhold til PFAS-forurening. Det gælder f.eks. forskning i stoffernes udbredelse, nye og mere effektive metoder til oprensning og sundhedspåvirkning ved eksponering af PFAS.

Læs mere

Regionerne: Sådan ved du, om der er risiko for PFAS-forurening på din grund

Ud af de ca. 15.000 grunde, som regionerne har i kikkerten for mulig PFAS-forurening, har 12.000 grundejere allerede viden om, at grunden er eller kan være forurenet. De resterende er ved at blive vurderet. Så snart regionen har konkret viden om grunden, får grundejeren besked.

Læs mere

Debatindlæg: Regionerne: Rent drikkevand kræver fokus på alle forureningskilder

Det danske drikkevand er unikt og noget af det bedste i verden. I regionerne er vi enige med regeringen, når den i sit grundlag for det kommende regeringssamarbejde erklærer, at vi skal værne om det danske drikkevand, som vi trygt kan drikke direkte fra vandhanen uden afsmagen af klor.

Læs mere