Gå til indhold

Hospitalerne har sparet 18 millioner kroner på energi

Regionerne har reduceret forbruget af vand, varme og el. I alt er energiregningen reduceret med 18 millioner kroner fra 2014 til 2015, viser en ny opgørelse fra energiselskabet NIRAS.

-Det er en rigtig udvikling, at regionerne formår at spare på udgiften til energi, selv om aktiviteten stiger, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

Baggrunden er, at regionerne fra 2009 til 2015 har reduceret vandforbruget med 21 procent, forbruget af varme med 12 procent og elforbruget med 1,5 procent. Der er brugt mindre energi på trods af, at aktiviteten på sygehusene i samme periode er steget med 26 procent. Det viser en opdateret statistik over regionernes energiforbrug for 2015, som er udarbejdet i et samarbejde med NIRAS.

Det lavere forbrug ses tydeligt på regionernes årlige energiregning. Fra 2014 til 2015 skønnes, at hospitalerne i alt har sparet 18 millioner kroner på energiforbruget. Regionerne har bl.a. reduceret stand-by-forbruget, fået mere energieffektiv belysning, opsat solceller og isoleret ældre bygninger for at få en mindre varmeregning.

- En stribe af initiativer, der viser, at vi tager hånd om miljøet, og dén kurs vil vi bestræbe os på at følge i fremtiden, siger Jens Stenbæk.  

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Johan Nielsen, seniorkonsulent
Center for Vækst, Erhverv og Regional Udvikling (VERU)
T:3529 8174
M:2917 0265
E:jon@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Debatindlæg: Vandet kommer - vi skal lave planer, der kan prioritere klimatilpasningen

Danmark har brug for, at det er de rigtige løsninger, vi sætter i gang. Først og fremmest for at sikre en omkostningseffektiv klimatilpasning – bl.a. så der også er midler til dele af klimaindsatsen, der handler om at nedbringe CO2-udledningerne – men i ligeså høj grad for at sikre en sammenhængende og effektiv indsats, der beskytter borgere og centrale samfundsværdier, skriver Danske Regioners udvalg for miljø og klima.

Læs mere

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at spare på energien i det offentlige

Vi står i en alvorlig energikrise – ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Krisen gør omstilling til grøn varme og vedvarende energi endnu mere presserende, men vi har også brug for at spare på energi. Derfor går det offentlige nu forrest.

Læs mere

Regioner: Nyt værktøj skal skabe bedre grundlag for at genanvende mursten og beton

Vi skal genanvende flere råstoffer, når vi bygger huse, veje og anlæg. Det mener Danske Regioner, som foreslår, at der laves en landsdækkende kortlægning af materialer, som kan genanvendes i byggerier.

Læs mere

Danske Regioner og Nordisk Råd vil mindske plastaffald fra Europas hospitaler

Danske Regioner og Nordisk Råds danske delegation vil udbrede nye miljøkriterier ved indkøb af produkter til hospitaler i hele Europa. Norden er allerede med. Mere bæredygtig emballage fra hospitalerne kan spare miljøet for bjerge af plastik. Det understøtter regeringens klimaplan for grøn affaldssektor og europæiske målsætninger om cirkulær økonomi.

Læs mere