Gå til indhold

Hospitalerne har sparet 18 millioner kroner på energi

Regionerne har reduceret forbruget af vand, varme og el. I alt er energiregningen reduceret med 18 millioner kroner fra 2014 til 2015, viser en ny opgørelse fra energiselskabet NIRAS.

-Det er en rigtig udvikling, at regionerne formår at spare på udgiften til energi, selv om aktiviteten stiger, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

Baggrunden er, at regionerne fra 2009 til 2015 har reduceret vandforbruget med 21 procent, forbruget af varme med 12 procent og elforbruget med 1,5 procent. Der er brugt mindre energi på trods af, at aktiviteten på sygehusene i samme periode er steget med 26 procent. Det viser en opdateret statistik over regionernes energiforbrug for 2015, som er udarbejdet i et samarbejde med NIRAS.

Det lavere forbrug ses tydeligt på regionernes årlige energiregning. Fra 2014 til 2015 skønnes, at hospitalerne i alt har sparet 18 millioner kroner på energiforbruget. Regionerne har bl.a. reduceret stand-by-forbruget, fået mere energieffektiv belysning, opsat solceller og isoleret ældre bygninger for at få en mindre varmeregning.

- En stribe af initiativer, der viser, at vi tager hånd om miljøet, og dén kurs vil vi bestræbe os på at følge i fremtiden, siger Jens Stenbæk.  

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Johan Nielsen, seniorkonsulent
Center for Vækst, Erhverv og Regional Udvikling (VERU)
T:3529 8174
M:2917 0265
E:jon@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne: Sådan ved du, om der er risiko for PFAS-forurening på din grund

Ud af de ca. 15.000 grunde, som regionerne har i kikkerten for mulig PFAS-forurening, har 12.000 grundejere allerede viden om, at grunden er eller kan være forurenet. De resterende er ved at blive vurderet. Så snart regionen har konkret viden om grunden, får grundejeren besked.

Læs mere

Debatindlæg: Regionerne: Rent drikkevand kræver fokus på alle forureningskilder

Det danske drikkevand er unikt og noget af det bedste i verden. I regionerne er vi enige med regeringen, når den i sit grundlag for det kommende regeringssamarbejde erklærer, at vi skal værne om det danske drikkevand, som vi trygt kan drikke direkte fra vandhanen uden afsmagen af klor.

Læs mere

Debatindlæg: Nytårsønske fra regionerne: Den grønne omstilling skal tænkes endnu større

Et nyt år er også en ny begyndelse. Danmark har fået en ny regering, som efter en lang valgkamp og regeringsdannelse har sat kursen for sit virke med et omfattende program – også når det gælder den grønne omstilling.

Læs mere

Danske Regioner: Bøvlet særregel spænder ben for solceller på hospitalstagene

Det offentlige skal gå forrest og møde energikrisen med et hav af solceller på toppen af sygehuse og administrationsbygninger. Men det sker ikke under de nuværende regler. Derfor skal barriererne ryddes af vejen, mener Mads Duedahl (V), formand for Klima- og miljøudvalget i Danske Regioner.

Læs mere