Nye teknologiske løsninger på vej til patienterne

Tryghedsskabende senge i psykiatrien, gravide med komplikationer, der følger egen graviditet hjemmefra, og nye produkter til kræftbehandling. "Ny teknologi sikrer bedre behandling, men vi skal have alle med", siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

År for år popper nye teknologiske løsninger op på sundhedsområdet. Teknologien har potentiale til at skabe bedre behandling og en mere skræddersyet indsats til hver enkelt patient, men de mange nye muligheder udfordrer også både patienter, sundhedspersonale og selve sundhedssektoren. Derfor skal de ansvarlige politikere, ledere og læger tage ansvar for at investere i teknologien og følge med udviklingen.

Sådan lyder det fra Bent Hansen, formand for Danske Regioner, forud for Velfærdens Innovationsdag 2017, som Mandag Morgen arrangerer den 26. januar i København sammen med Danske Regioner, VIA University College og Aarhus Kommune.

Bedre hånd om patienterne

- Digitalisering er ikke bare et smart begreb i sundhedsvæsenet. Digitalisering kan sørge for, at lægen og sygeplejersken får mere tid med patienten, og vi kan sikre, at patienter ikke falder mellem to stole i systemet. Hvis vi gør patienternes data mere tilgængelige, når hr. Jensen skal fra den praktiserende læge til sygehuset, bliver overgangen bedre og til mindre gene for hr. Jensen, siger Bent Hansen.

Velfærdens Innovationsdag afvikles for ottende år i træk, og flere end 1000 deltagere vil på dagen sætte fokus på gode velfærdsløsninger. Ved Danske Regioners stand kan deltagerne tage egen blodprøve som eksempel på et nyt kræftprojekt, afprøve en ny psykiatriseng udviklet sammen med psykiatriske patienter eller blive klogere på, hvordan gravide med komplikationer hjemmemonitorerer sig selv.

Væk med unødig tid i venteværelset

- Nye teknologiske muligheder handler om at involvere borgerne, så de er herre i eget forløb. De får bedre indsigt i eget helbred – fx med hurtigere adgang til prøvesvar – og mere fleksible behandlingsformer, som passer bedre ind i deres hverdag. De fleste af os vil jo gerne slippe for at bruge unødig tid på transport eller i et venteværelse, siger Bent Hansen og tilføjer:

- Der intet hokus pokus over det. Det handler kort og godt om at tilbyde bedre undersøgelser og behandlinger til alle patientgrupper. Det drejer sig netop om alle, og derfor skal vi være meget opmærksomme på, at den nye teknologi kan bruges bredt. Det skal ikke kræve en doktorgrad at få gavn af nye behandlingsmetoder, for vi skal sætte ind imod uligheden i sundhed. Det ansvar hviler på både politikere, industrien og ledere i sundhedssystemet.

Velfærdens Innovationsdag foregår i Øksnehallen i København.

Læs mere: Velfærdens Innovationsdag (Mandag Morgen)

kontakt

Hvis du vil vide mere

Nanna Kathrine Pedersen, konsulent
Center for Sundhed og Sociale indsatser
T: 3529 8440
M: 2979 6364
E: npe@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
T: *
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Video bliver en fast del af psykiatrien

Under COVID-19-epidemien har videokonsultationer i psykiatrien taget et voldsomt ryk fremad. Nu vil regionerne gøre video til en fast del af arbejdet i psykiatrien, når det giver faglig mening og passer til den enkelte patient. En ny Task Force for digital psykiatri skal lede arbejdet med at udnytte video og andre digitale muligheder i psykiatrien bedst muligt til gavn for patienterne.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

Læs mere