Nye teknologiske løsninger på vej til patienterne

Tryghedsskabende senge i psykiatrien, gravide med komplikationer, der følger egen graviditet hjemmefra, og nye produkter til kræftbehandling. "Ny teknologi sikrer bedre behandling, men vi skal have alle med", siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

År for år popper nye teknologiske løsninger op på sundhedsområdet. Teknologien har potentiale til at skabe bedre behandling og en mere skræddersyet indsats til hver enkelt patient, men de mange nye muligheder udfordrer også både patienter, sundhedspersonale og selve sundhedssektoren. Derfor skal de ansvarlige politikere, ledere og læger tage ansvar for at investere i teknologien og følge med udviklingen.

Sådan lyder det fra Bent Hansen, formand for Danske Regioner, forud for Velfærdens Innovationsdag 2017, som Mandag Morgen arrangerer den 26. januar i København sammen med Danske Regioner, VIA University College og Aarhus Kommune.

Bedre hånd om patienterne

- Digitalisering er ikke bare et smart begreb i sundhedsvæsenet. Digitalisering kan sørge for, at lægen og sygeplejersken får mere tid med patienten, og vi kan sikre, at patienter ikke falder mellem to stole i systemet. Hvis vi gør patienternes data mere tilgængelige, når hr. Jensen skal fra den praktiserende læge til sygehuset, bliver overgangen bedre og til mindre gene for hr. Jensen, siger Bent Hansen.

Velfærdens Innovationsdag afvikles for ottende år i træk, og flere end 1000 deltagere vil på dagen sætte fokus på gode velfærdsløsninger. Ved Danske Regioners stand kan deltagerne tage egen blodprøve som eksempel på et nyt kræftprojekt, afprøve en ny psykiatriseng udviklet sammen med psykiatriske patienter eller blive klogere på, hvordan gravide med komplikationer hjemmemonitorerer sig selv.

Væk med unødig tid i venteværelset

- Nye teknologiske muligheder handler om at involvere borgerne, så de er herre i eget forløb. De får bedre indsigt i eget helbred – fx med hurtigere adgang til prøvesvar – og mere fleksible behandlingsformer, som passer bedre ind i deres hverdag. De fleste af os vil jo gerne slippe for at bruge unødig tid på transport eller i et venteværelse, siger Bent Hansen og tilføjer:

- Der intet hokus pokus over det. Det handler kort og godt om at tilbyde bedre undersøgelser og behandlinger til alle patientgrupper. Det drejer sig netop om alle, og derfor skal vi være meget opmærksomme på, at den nye teknologi kan bruges bredt. Det skal ikke kræve en doktorgrad at få gavn af nye behandlingsmetoder, for vi skal sætte ind imod uligheden i sundhed. Det ansvar hviler på både politikere, industrien og ledere i sundhedssystemet.

Velfærdens Innovationsdag foregår i Øksnehallen i København.

Læs mere: Velfærdens Innovationsdag (Mandag Morgen)

kontakt

Hvis du vil vide mere

Nanna Kathrine Pedersen, konsulent
Center for Sundhed og Sociale indsatser
T: 3529 8440
M: 2979 6364
E: npe@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
T: *
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Regionerne og erhvervslivet samarbejder om digitalt løft af sundhedsvæsenet

For første gang går sundhedsvæsenet og erhvervslivet sammen i et større offentlig-privat samarbejde om at udnytte den nyeste digitale teknologi til at skabe bedre sundhed. Det er Danske Regioner og Dansk Industri som nu indleder et utraditionelt samarbejde om at bruge teknologien til at give bedre forebyggelse, diagnostik, behandling, rehabilitering og genoptræning.

Læs mere

Regionerne satser på 360 graders innovation

Blodprøvedroner. Avanceret behandling allerede i ambulancen. Tættere samarbejder mellem klinikere, forskere og industrien om sundhedsinnovation er nødvendige, hvis vi vil løse sundhedsvæsenets udfordringer. Regionerne er klar til at samle kræfterne indadtil og udadtil til gavn for patienterne og for Danmark.

Læs mere

Robotter alarmerer om hjertestop ved opkald til 1-1-2

En robot er hurtigere end os mennesker til at genkende ord, talemåder og åndedræt. På den måde kan robotter bruges til hurtigt at sikre hjælp til patienter med hjertestop. Udbredelsen af robotterne er en del af et større udspil på hjerteområdet, som Danske Regioner og Hjerteforeningen lancerer.

Læs mere