Danske Regioner og regeringen lægger arm om sundhed

Tirsdag den 6. juni fortsætter forhandlingerne om regionernes økonomi for 2018. Bedre forhold for patienterne er på bordet.

Flere og flere patienter, flere kronisk syge, flere ældre og flere patienter med mere end en sygdom. Det såkaldte demografiske pres på sundhedsvæsenet vil vokse markant de kommende år, og det lægger et stort tryk på landets hospitaler og sygehuse. Det betyder samtidig, at rammerne for sundhedspersonalet vil ændre sig.

Netop de forhold forhandler Danske Regioner og regeringen om i dag tirsdag i Finansministeriet. Forhandlingerne begyndte klokken 8.30. Målet er at nå en aftale om regionernes økonomi for 2018.

Handling bag ordene

Regeringen har gentagne gange slået fast, at sundhedsvæsenet er en hovedprioritet, og at både patienter og personale skal sikres endnu bedre forhold. Det vil Bent Hansen og Stephanie Lose, formand og næstformand i Danske Regioner, holde regeringen op på. Forud for et tidligere forhandlingsmøde udtalte finansminister Kristian Jensen, at ”vi prioriterer altid at få et bedre sundhedsvæsen”. Hvis de fine tilkendegivelser skal føres ud i virkeligheden, kræver det flere penge, som ifølge Danske Regioner skal løfte kvaliteten for patienterne.

Derudover vil parterne ved dagens forhandling drøfte den fremtidige styring af sundhedsvæsenet, herunder det såkaldte produktivitetskrav.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for sundhedspolitik, økonomi og socialpolitik
T:3529 8484
M:3023 3123
E:nwi@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Det samlede sundhedsvæsen skal løftes, hvis det skal kunne følge med

Medarbejderne i regionerne knokler for at følge med. Det lykkes langt hen ad vejen at give patienterne en behandling i verdensklasse. Men det er klart, at når der år for år bliver stadigt flere patienter og mere arbejde at udføre, så skal der følge ressourcer med, skriver Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Højere aktivitet på hospitalerne understreger behov for markant løft

Nye tal viser stor stigning i antal kontakter på sygehusene og få ekstra ansatte. Fra 2009 til 2018 er der sket en stigning i antallet af kontakter på offentlige sygehuse på 39 procent. Der skal flere penge til, hvis ikke ny medicin og nye behandlinger skal sluge det hele.

Læs mere

Kloge valg skal præge patientbehandlingen

Danske Regioner har besluttet at støtte et initiativ fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Danske Patienter, der vil rydde op i paletten af opgaver i sundhedsvæsenet. Målet er at reducere antallet af procedurer, tests og behandlinger, der ikke længere giver mening. ”Vi vil skåne patienter for overflødig behandling og lette en del af trykket på sundhedsvæsenet”, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Sundhedsvæsenet skal løftes med 2 mia. kr. alene i regionerne for at kunne følge med

Sundhedsvæsenet presses af nye avancerede behandlinger, dyr medicin og flere ældre og mennesker med kronisk sygdom. I 2020 vil der være så mange flere ældre, at alene den post vil løbe op på 1 milliard kroner.

Læs mere