Gå til indhold

Danske Regioner og regeringen lægger arm om sundhed

Tirsdag den 6. juni fortsætter forhandlingerne om regionernes økonomi for 2018. Bedre forhold for patienterne er på bordet.

Flere og flere patienter, flere kronisk syge, flere ældre og flere patienter med mere end en sygdom. Det såkaldte demografiske pres på sundhedsvæsenet vil vokse markant de kommende år, og det lægger et stort tryk på landets hospitaler og sygehuse. Det betyder samtidig, at rammerne for sundhedspersonalet vil ændre sig.

Netop de forhold forhandler Danske Regioner og regeringen om i dag tirsdag i Finansministeriet. Forhandlingerne begyndte klokken 8.30. Målet er at nå en aftale om regionernes økonomi for 2018.

Handling bag ordene

Regeringen har gentagne gange slået fast, at sundhedsvæsenet er en hovedprioritet, og at både patienter og personale skal sikres endnu bedre forhold. Det vil Bent Hansen og Stephanie Lose, formand og næstformand i Danske Regioner, holde regeringen op på. Forud for et tidligere forhandlingsmøde udtalte finansminister Kristian Jensen, at ”vi prioriterer altid at få et bedre sundhedsvæsen”. Hvis de fine tilkendegivelser skal føres ud i virkeligheden, kræver det flere penge, som ifølge Danske Regioner skal løfte kvaliteten for patienterne.

Derudover vil parterne ved dagens forhandling drøfte den fremtidige styring af sundhedsvæsenet, herunder det såkaldte produktivitetskrav.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for sundhedspolitik, økonomi og socialpolitik
T:3529 8484
M:3023 3123
E:nwi@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder