Danske Regioner og regeringen lægger arm om sundhed

Tirsdag den 6. juni fortsætter forhandlingerne om regionernes økonomi for 2018. Bedre forhold for patienterne er på bordet.

Flere og flere patienter, flere kronisk syge, flere ældre og flere patienter med mere end en sygdom. Det såkaldte demografiske pres på sundhedsvæsenet vil vokse markant de kommende år, og det lægger et stort tryk på landets hospitaler og sygehuse. Det betyder samtidig, at rammerne for sundhedspersonalet vil ændre sig.

Netop de forhold forhandler Danske Regioner og regeringen om i dag tirsdag i Finansministeriet. Forhandlingerne begyndte klokken 8.30. Målet er at nå en aftale om regionernes økonomi for 2018.

Handling bag ordene

Regeringen har gentagne gange slået fast, at sundhedsvæsenet er en hovedprioritet, og at både patienter og personale skal sikres endnu bedre forhold. Det vil Bent Hansen og Stephanie Lose, formand og næstformand i Danske Regioner, holde regeringen op på. Forud for et tidligere forhandlingsmøde udtalte finansminister Kristian Jensen, at ”vi prioriterer altid at få et bedre sundhedsvæsen”. Hvis de fine tilkendegivelser skal føres ud i virkeligheden, kræver det flere penge, som ifølge Danske Regioner skal løfte kvaliteten for patienterne.

Derudover vil parterne ved dagens forhandling drøfte den fremtidige styring af sundhedsvæsenet, herunder det såkaldte produktivitetskrav.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for sundhedspolitik, økonomi og socialpolitik
T:3529 8484
M:3023 3123
E:nwi@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Ny aftale om økonomi i 2020: Pænt løft til sundhedsvæsenet

En ny økonomiaftale med regeringen sikrer ekstra 1,5 mia. kr. til regionerne, og det er et godt resultat, siger formanden for Danske Regioner Stephanie Lose.

Læs mere

Gamle skinner kan afspore det lokale tog

Ny opgørelse viser, at mere end 80 procent af lokalbanernes skinner nærmer sig sidste salgsdato. Nogle steder må man endda pille sæder ud af togene, da skinnerne er så gamle, at der ellers ikke kan køres med den fornødne fart. – Det er helt afgørende, at regeringen vil være med til at investere i den kollektive trafik, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere

Flere hjertepatienter kan få ny skånsom operation uden store gener

Et nyt fremskridt i behandlingen af hjerteklapper betyder, at flere patienter fremover kan få ny type operation, der både er skånsom og formentlig sikrer længere overlevelse. Behandlingen er både god og dyr, og det er en af grundene til, at Danske Regioner beder den nye regering om et økonomisk løft på 2 milliarder kroner ved de kommende økonomiforhandlinger.

Læs mere

Regioner og kommuner vil have ny model for de særlige pladser i psykiatrien

Danske Regioner og KL foreslår ny model for de 150 særlige sengepladser i psykiatrien. Mange af sengene står tomme, så der er brug for en ændring, så pladserne kan komme brugerne til gavn, skriver Ulla Astman og Martin Damm, henholdvis næstformand i Danske Regioner og KL.

Læs mere