Folkemøde fyldt med sundhed

Sundhedsdebatter fylder suverænt mest på årets Folkemødet på Bornholm, og Danske Regioner indbyder til en lang række debatter på sundhedsområdet: Kan man for eksempel bygge et hospital på én dag, og hvordan sikrer vi trygge fødsler i fremtiden?

695 arrangementer om sundhed, omsorg og forebyggelse. Sundhed er det absolutte top-debatemne på Folkemødet, som foregår 15.-18. juni på Bornholm. Det næstmest populære debatemne er vækst, erhverv og beskæftigelse med 581 arrangementer. Det viser en optælling foretaget af det politiske medie Altinget.

 

 

I Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri er der sundhed, hospitaler og psykiatri på programmet fra torsdag til søndag. Torsdagen er dedikeret til et enormt LEGO-byggeprojekt, hvor syv folkeskoleklasser udstyret med 500.000 LEGO-klodser skal opføre ”Fremtidens hospital”. Det færdige resultat præsenteres klokken 18.

Fredag til søndag vil en lang række sundhedsdebatter fylde Danske Regioners telt. Man vil blandt andet kunne debattere og blive klogere på:

  • Hvordan sikrer vi trygge fødsler for alle gravide i fremtiden?
  • Hvad stiller vi op over for, at flere og flere børn i Danmark mistrives?
  • Kan det passe, at tre ud af fire voksne danskere har syge tænder?
  • Hvornår bør man dele sine sundhedsoplysninger for at skabe bedre behandlinger?

Programmet tæller også debatter om uddannelse og vækst.

Se hele programmet her.

folkemøde 2017

Årets første valgfest

På Folkemødet inviterer vi sammen med KL, Foreningen Folkemødet og Bryggeriforeningen til årets første valgfest i anledning af kommunal- og regionsvalget den 21. november 2017. Mød kommunal- og regionspolitikere til quiz og en valg-skål i det grønne. Det sker på Folkemødet torsdag aften kl. 18.

relaterede nyheder

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere