Danske Regioner vil have en røgfri fremtid i 2030

-I regionerne støtter vi målet om en røgfri fremtid i 2030. Rygning er dræber nummer ét med 13.600 dødsfald årligt. Det er alt for mange, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Som partner i ”Røgfri Fremtid” bakker Danske Regioner op om et røgfrit Danmark. Ikke alene dør 13.600 hvert år på grund af rygning, flere lever med sygdom og dårlig livkvalitet som følge af rygning.

- Effektiv forebyggelse kræver fælles mål. Vi er derfor glade for, at flere vigtige parter støtter projektet, så flere borgere i fremtiden kan leve et liv uden død, sygdom og begrænsninger i deres hverdagen. Regionerne er klar til at bidrage til at indfri det fælles mål, siger Bent Hansen.

Flere regioner afprøver i samarbejde med kommuner og almen praksis effektive metoder for at tilbyde rygestop. Det går ud på systematisk at give tilbud om rygestopkurser til alle rygere, når de går til deres praktiserende læge eller kommer på hospitalet. Når patienterne forlader lægen, står kommunerne klar med et rygestopkursus. Og der er høstet rigtig gode erfaringer. Næsten halvdelen af de patienter, der har sagt ja tak til tilbuddet, er røgfrie efter et halvt år, hvilket er langt flere, end når rygere forsøger at kvitte tobakken på egen hånd.

- Regionerne vil i tæt samarbejde med samarbejdsparterne i ”Røgfri Fremtid” bringe de gode erfaringer i spil. Vi ser frem til samarbejdet, lyder det fra formanden for Danske Regioner.

Læs mere:

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Regionernes sektorfri forebyggelses-laboratorium bringer partnere sammen

Regionerne ønsker en styrket og fælles forebyggelsesindsats, så vi kan sikre, at de kommende generationer kan leve et sundt og godt liv så længe som muligt. Et af de gode eksempler på et samarbejde på tværs af sundhedsvæsenet er regionernes sektorfri forebyggelseslaboratorium. Det skriver Karin Friis Bach i et debatindlæg.

Læs mere

Nytårshilsen fra Stephanie Lose

Vi vil fortsætte vores kamp for at forandre, forbedre og udvikle det danske sundhedsvæsen og skabe mere regional udvikling, lyder det i nytårshilsnen fra formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere