Gå til indhold

Danske Regioner vil have en røgfri fremtid i 2030

-I regionerne støtter vi målet om en røgfri fremtid i 2030. Rygning er dræber nummer ét med 13.600 dødsfald årligt. Det er alt for mange, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Som partner i ”Røgfri Fremtid” bakker Danske Regioner op om et røgfrit Danmark. Ikke alene dør 13.600 hvert år på grund af rygning, flere lever med sygdom og dårlig livkvalitet som følge af rygning.

- Effektiv forebyggelse kræver fælles mål. Vi er derfor glade for, at flere vigtige parter støtter projektet, så flere borgere i fremtiden kan leve et liv uden død, sygdom og begrænsninger i deres hverdagen. Regionerne er klar til at bidrage til at indfri det fælles mål, siger Bent Hansen.

Flere regioner afprøver i samarbejde med kommuner og almen praksis effektive metoder for at tilbyde rygestop. Det går ud på systematisk at give tilbud om rygestopkurser til alle rygere, når de går til deres praktiserende læge eller kommer på hospitalet. Når patienterne forlader lægen, står kommunerne klar med et rygestopkursus. Og der er høstet rigtig gode erfaringer. Næsten halvdelen af de patienter, der har sagt ja tak til tilbuddet, er røgfrie efter et halvt år, hvilket er langt flere, end når rygere forsøger at kvitte tobakken på egen hånd.

- Regionerne vil i tæt samarbejde med samarbejdsparterne i ”Røgfri Fremtid” bringe de gode erfaringer i spil. Vi ser frem til samarbejdet, lyder det fra formanden for Danske Regioner.

Læs mere:

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Faste læger på plejehjemmene giver mere tryghed og færre indlæggelser

I 2020 havde cirka 66% af de kommunale plejehjem en plejehjemslæge, og det er gået den rigtige vej siden. Tallet skønnes nu at være 70-75% af plejehjemmene. Målet er, at alle plejehjem skal have en fast læge tilknyttet. Undersøgelse viser, at plejehjemslæger kan forebygge op imod hver tredje indlæggelse.

Læs mere

Regionerne ser frem til at udvikle sundhedsvæsenet sammen med en ny regering

Der er behov for at tænke nye tanker, der tager fat på ændringer af den nuværende velfærdsmodel i lyset af de kommende års demografiske udfordringer. Derfor glæder Danske Regioner sig til et ambitiøst samarbejde om udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen er en god investering

Sygdom og dårlig trivsel har store menneskelige og samfundsøkonomiske konsekvenser. Vi kan derfor alle nyde godt af udbyttet af investeringerne i sundhed, skriver Anders Kühnau, formand for Danske Regioner, Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, Peter Huntley, adm. direktør i Medicoindustrien, Claus Hovgaard, formand for Sundhed Danmark, Henrik Christensen, formand for DiaLab og Freddy Lykke, formand for Udvalget for sundheds-it, IT-branchen.

Læs mere

Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid

Siden 2020 har alt plejepersonale haft ret til at blive ansat på fuld tid. Nu har Danske Regioner besluttet, at man vil udvide den nuværende ordning til alle faggrupper i regionerne

Læs mere