Gå til indhold

Danske Regioner vil have en røgfri fremtid i 2030

-I regionerne støtter vi målet om en røgfri fremtid i 2030. Rygning er dræber nummer ét med 13.600 dødsfald årligt. Det er alt for mange, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Som partner i ”Røgfri Fremtid” bakker Danske Regioner op om et røgfrit Danmark. Ikke alene dør 13.600 hvert år på grund af rygning, flere lever med sygdom og dårlig livkvalitet som følge af rygning.

- Effektiv forebyggelse kræver fælles mål. Vi er derfor glade for, at flere vigtige parter støtter projektet, så flere borgere i fremtiden kan leve et liv uden død, sygdom og begrænsninger i deres hverdagen. Regionerne er klar til at bidrage til at indfri det fælles mål, siger Bent Hansen.

Flere regioner afprøver i samarbejde med kommuner og almen praksis effektive metoder for at tilbyde rygestop. Det går ud på systematisk at give tilbud om rygestopkurser til alle rygere, når de går til deres praktiserende læge eller kommer på hospitalet. Når patienterne forlader lægen, står kommunerne klar med et rygestopkursus. Og der er høstet rigtig gode erfaringer. Næsten halvdelen af de patienter, der har sagt ja tak til tilbuddet, er røgfrie efter et halvt år, hvilket er langt flere, end når rygere forsøger at kvitte tobakken på egen hånd.

- Regionerne vil i tæt samarbejde med samarbejdsparterne i ”Røgfri Fremtid” bringe de gode erfaringer i spil. Vi ser frem til samarbejdet, lyder det fra formanden for Danske Regioner.

Læs mere:

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Flere ældre koster en mia. ekstra til sundhed, men behovet er dobbelt så stort

Udsigten til flere ældre kommer til at koste det regionale sundhedsvæsen en ekstra milliard kroner næste år. Regeringen har allerede signaleret, at ekstra udgifter pga. demografi dækkes.
- Men ekstra penge til flere ældre, rækker ikke alene, understreger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere

Tusindvis af medarbejdere må bruge deres arbejdstid på indlæggelser, der kunne have været forebygget

Mere end 66.000 gange blev en borger over 64 år indlagt akut i 2022, selvom det ofte kunne have været forebygget. Det svarer til en omkostning for hospitalerne på omtrent 2,2 milliarder kroner og næsten 4.500 sygeplejerskers arbejde i et helt år, viser beregninger fra Danske Regioner.

Læs mere

Danske Regioner: Svækkede ældre skal have bedre hjælp

Samfundskontrakten er ude af balance, når det handler om at give svækkede ældre den rette hjælp. Området, der er fordelt på service og sundhedslov, skal gentænkes. Regionerne er parate til et større ansvar for at styrke ældres sundhed.

Læs mere