Gå til indhold

Danskerne er klar til mere forebyggelse

Danskerne mener, at sundhed er et fælles ansvar, som skal deles mellem den enkelte dansker og samfundet. Samtidig mener danskerne, at det offentlige skal gøre mere for at fremme sundhed. Danskerne er klar til mere forebyggelse.

Ny rapport fra Tænketanken Mandag Morgen og Trygfonden har undersøgt danskernes holdninger til forebyggelse. Danskerne mener, at et sundt liv handler om mere end at spise sundt – det handler også om at have det godt. Undersøgelsen viser også, at danskerne på tværs af politiske skel er klar til at tage flere redskaber i brug for at fremme sundheden bredt. Spørgsmålet er, om både offentlige og private parter er klar til opgaven.

Regionerne er klar til at tage en dialog om, hvad der skal til for at flere kan leve et godt liv uden mistrivsel, sygdom og begrænsninger i hverdagen. Regionerne har med udspillet "Sundhed for livet – forebyggelse er en nødvendig investering" foreslået, at der udarbejdes en national handleplan for forebyggelse.

Antallet af borgere med psykiske lidelser, kronikere og multisyge stiger i disse år, og scenariet er flere danskere med dårlig livskvalitet:

- Men beslutter vi os for at forebygge rigtigt nu, så kan samfundet på langt sigt spare store beløb, og samtidig kan danskerne se frem til flere sunde leveår, siger Bent Hansen.

Læs mere:

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere