Gå til indhold

Danskerne er klar til mere forebyggelse

Danskerne mener, at sundhed er et fælles ansvar, som skal deles mellem den enkelte dansker og samfundet. Samtidig mener danskerne, at det offentlige skal gøre mere for at fremme sundhed. Danskerne er klar til mere forebyggelse.

Ny rapport fra Tænketanken Mandag Morgen og Trygfonden har undersøgt danskernes holdninger til forebyggelse. Danskerne mener, at et sundt liv handler om mere end at spise sundt – det handler også om at have det godt. Undersøgelsen viser også, at danskerne på tværs af politiske skel er klar til at tage flere redskaber i brug for at fremme sundheden bredt. Spørgsmålet er, om både offentlige og private parter er klar til opgaven.

Regionerne er klar til at tage en dialog om, hvad der skal til for at flere kan leve et godt liv uden mistrivsel, sygdom og begrænsninger i hverdagen. Regionerne har med udspillet "Sundhed for livet – forebyggelse er en nødvendig investering" foreslået, at der udarbejdes en national handleplan for forebyggelse.

Antallet af borgere med psykiske lidelser, kronikere og multisyge stiger i disse år, og scenariet er flere danskere med dårlig livskvalitet:

- Men beslutter vi os for at forebygge rigtigt nu, så kan samfundet på langt sigt spare store beløb, og samtidig kan danskerne se frem til flere sunde leveår, siger Bent Hansen.

Læs mere:

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Flere ældre koster en mia. ekstra til sundhed, men behovet er dobbelt så stort

Udsigten til flere ældre kommer til at koste det regionale sundhedsvæsen en ekstra milliard kroner næste år. Regeringen har allerede signaleret, at ekstra udgifter pga. demografi dækkes.
- Men ekstra penge til flere ældre, rækker ikke alene, understreger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere

Tusindvis af medarbejdere må bruge deres arbejdstid på indlæggelser, der kunne have været forebygget

Mere end 66.000 gange blev en borger over 64 år indlagt akut i 2022, selvom det ofte kunne have været forebygget. Det svarer til en omkostning for hospitalerne på omtrent 2,2 milliarder kroner og næsten 4.500 sygeplejerskers arbejde i et helt år, viser beregninger fra Danske Regioner.

Læs mere

Danske Regioner: Svækkede ældre skal have bedre hjælp

Samfundskontrakten er ude af balance, når det handler om at give svækkede ældre den rette hjælp. Området, der er fordelt på service og sundhedslov, skal gentænkes. Regionerne er parate til et større ansvar for at styrke ældres sundhed.

Læs mere