Danskerne er klar til mere forebyggelse

Danskerne mener, at sundhed er et fælles ansvar, som skal deles mellem den enkelte dansker og samfundet. Samtidig mener danskerne, at det offentlige skal gøre mere for at fremme sundhed. Danskerne er klar til mere forebyggelse.

Ny rapport fra Tænketanken Mandag Morgen og Trygfonden har undersøgt danskernes holdninger til forebyggelse. Danskerne mener, at et sundt liv handler om mere end at spise sundt – det handler også om at have det godt. Undersøgelsen viser også, at danskerne på tværs af politiske skel er klar til at tage flere redskaber i brug for at fremme sundheden bredt. Spørgsmålet er, om både offentlige og private parter er klar til opgaven.

Regionerne er klar til at tage en dialog om, hvad der skal til for at flere kan leve et godt liv uden mistrivsel, sygdom og begrænsninger i hverdagen. Regionerne har med udspillet "Sundhed for livet – forebyggelse er en nødvendig investering" foreslået, at der udarbejdes en national handleplan for forebyggelse.

Antallet af borgere med psykiske lidelser, kronikere og multisyge stiger i disse år, og scenariet er flere danskere med dårlig livskvalitet:

- Men beslutter vi os for at forebygge rigtigt nu, så kan samfundet på langt sigt spare store beløb, og samtidig kan danskerne se frem til flere sunde leveår, siger Bent Hansen.

Læs mere:

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Regionernes sektorfri forebyggelses-laboratorium bringer partnere sammen

Regionerne ønsker en styrket og fælles forebyggelsesindsats, så vi kan sikre, at de kommende generationer kan leve et sundt og godt liv så længe som muligt. Et af de gode eksempler på et samarbejde på tværs af sundhedsvæsenet er regionernes sektorfri forebyggelseslaboratorium. Det skriver Karin Friis Bach i et debatindlæg.

Læs mere

Nytårshilsen fra Stephanie Lose

Vi vil fortsætte vores kamp for at forandre, forbedre og udvikle det danske sundhedsvæsen og skabe mere regional udvikling, lyder det i nytårshilsnen fra formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere