Forhandlingsstart: 2,7 mio. patienter har brug for penge til bedst mulig behandling næste år

Første møde om pengene til sundhedsvæsenet næste år er afholdt. Danske Regioner håber på et betydeligt løft af økonomien. - Det er tiltrængt af hensyn til de mange patienter, vi kan imødese, og som vi gerne vil hjælpe bedst muligt, lyder det fra formanden, Bent Hansen.

Danske Regioner mener, at regeringen nu må stå ved sine løfter om, at der er brug for et bedre sundhedsvæsen.

- Vi får hele tiden flere patienter, som vi heldigvis ofte kan hjælpe med ny behandling og ny men dyr medicin. Det afgørende for et godt resultat er, at vi får penge til både omsorg, personale, nyt udstyr og medicin, siger Bent Hansen. Meldingen faldt efter ”sættemødet” i Finansministeriet torsdag d. 11. maj. Sættemødet er den første forhandling af en række møder om næste års økonomi.

Statsministeren har selv peget på behovet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen pointerede ved nytårstid, at ”grundstenene i vores velfærd er et godt sundhedsvæsen og en værdig ældrepleje”, og den sætning vil Bent Hansen stædigt holde regeringen fast på under forhandlingerne.

Danske Regioner stiller en række krav. Blandt andet skal kravet om to procents meraktivitet på hospitalerne skrottes.

- Det kan ske nu eller gradvist i løbet af 2018, men kravet skal væk, for det gavner ikke kvaliteten af patienternes behandling. Fødsler kan fx ikke ske to procent hurtigere, lyder det fra Bent Hansen.

- Regeringen har lyttet til vores ønske, men jeg ved ikke om den helt forstår det. Det vil de kommende forhandlinger vise, tilføjer han.

Bent Hansen peger desuden på, at der skal ansættes mere personale til det stigende antal patienter, og at der er brug for penge til nyt udstyr, medicin og vedligeholdelse og modernisering af mange hospitalsbygninger.

Presset på hospitalerne stiger konstant

Flere og flere får brug for sundhedsvæsenet. I løbet af et år er næsten halvdelen af os i kontakt med sygehusvæsenet:

- 2,7 millioner danskere besøger nu hospitalerne årligt, og det tal stiger. Regeringen har selv beregnet, at udviklingen i befolkningen - blandt andet med flere ældre- betyder, at der er brug for 1 milliard kroner ekstra om året, så det vil vi naturligvis have fokus på under forhandlingerne, siger Bent Hansen.

-Så summa summarum: Patienterne har brug for en håndsrækning fra Christiansborg. Folketingspolitikerne må vise, at de tager befolkningens sundhed alvorligt. Regionerne vil så gøre alt for at forvalte pengene godt, så vi får mest mulig sundhed ud af dem, pointerer Bent Hansen.

Hvis forhandlingerne forløber planmæssigt, ventes de at være afsluttet i begyndelsen af juni. Ud over Bent Hansen deltager Danske Regioners næstformand, Stephanie Lose i forhandlingerne.

Læs mere:

økonomiforhandlinger

Finansiering af sundhedsvæsenet

På vej ind til første møde i Finansministeriet ridser Danske Regioners formand, Bent Hansen, sine forventninger til forhandlingerne op:

- Vi har en befolkning, der bliver ældre, og dermed har vi et behandlingspres, som vi skal have finansieret på en realistisk måde. Så vi forventer at få løftet vores budgetramme til næste år.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Adam Wolf, administrerende direktør
Direktion
T: 3529 8265
M: 2024 2220
E: awo@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M: 4020 2057
E: tee@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Aftale om 1.000 flere sygeplejersker på sygehusene

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om 500 flere sygeplejersker i 2020 og 1.000 flere sygeplejersker fra 2021. Dermed frigives de afsatte midler til flere sygeplejersker (300 mio. kr. i 2020, 600 mio. kr. årligt fra 2021) i finanslovaftalen mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Det sikrer mere tid til patienterne på landets sygehuse.

Læs mere

Danske Regioner klar med model for behandlingsråd

Et nyt råd skal vurdere, om prisen på forskellige behandlinger og teknologier står mål med effekten for patienterne. Det foreslår Danske Regioner, som nu fremlægger en model for et såkaldt Behandlingsråd. "Hvis patienterne fortsat skal have det bedste mulige sundhedsvæsen, skal vi bruge pengene på det, der virker bedst, og giver mest sundhed for pengene", siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere

Ny ret skal sikre mere plejepersonale på fuldtid

For at sikre flere hænder på landets hospitaler og i psykiatrien vil regionerne styrke indsatsen for, at flere sygeplejersker og SOSU-assistenter kommer på fuldtid. Det skal blandt andet ske ved hjælp af en ny ret til fuldtid.

Læs mere

Flere medarbejdere i regionerne skal på fuld tid

En ny stor fælles indsats, aftalt mellem Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner, skal sikre, at en større andel af de regionale medarbejdere kommer på fuld tid.

Læs mere