Gå til indhold

På tide med bedre sundhed via forebyggelse

Hæv aldersgrænsen. Først som 18-årig skal man kunne købe al slags alkohol. Sådan lyder en opfordring til Folketinget nu fra flere organisationer på sundhedsområdet. Kravet støttes af Danske Regioner, der har højere aldersgrænse som ét af 24 bud på mere forebyggelse. Danske Regioner mener, at der er brug for en national handleplan for forebyggelse.

- Det er på tide at tage flere redskaber i brug for at løfte folkesundheden. Sådan lyder budskabet fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen. Meldingen kommer efter at Kræftens Bekæmpelse og andre sundhedsaktører netop har foreslået en højere aldersgrænse for køb af alkohol.

- Og vi har brug for en national handlingsplan, der rækker videre. En plan som både politikere, foreninger og erhvervsdrivende enes om. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være, siger formanden for Danske Regioner.

Danske Regioner forhandler for tiden næste års økonomi med staten, og mere forebyggelse bliver ét af emnerne ved forhandlingsbordet.

- Om det gælder alkohol, tobak, udsatte gravide eller de flere og flere børn og unge med psykiske problemer, så er det nødvendigt med et forpligtende samarbejde om mere forebyggelse. Der er behov for at investere i fremtidens folkesundhed, siger Bent Hansen.

Antallet af kronikere og multisyge stiger i disse år, og scenariet er flere patienter med dårlig livskvalitet:

- Men beslutter vi os for at forebygge rigtigt nu, så kan samfundet på langt sigt spare store beløb, og samtidig kan danskerne se frem til flere sunde leveår, siger Bent Hansen.

Læs mere:

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere