Gå til indhold

Betydningen af god ledelse skal tales op

I dag præsenterer Minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde, en ledelseskommission, der om ti måneder skal komme med konkrete forslag til, hvordan den offentlige sektor kan ledes og drives bedre. Danske Regioner bakker op om kommissionens arbejde.

Der stilles store krav til de offentlige ledere. Det gælder i særdeleshed de regionale ledere, som mødes af høje forventninger fra politikere, patienter, pårørende og medarbejdere. 

Lederne er bindeleddet mellem de politiske mål og medarbejdernes faglighed og motivation, og ledelsesindsatsen har stor indflydelse på regionernes mulighed for at løse kerneopgaverne til borgernes bedste.- Regionerne har i alle 10 leveår målrettet og systematisk haft fokus på at udvikle god og professionel ledelse, men der er ikke plads til at hvile på laurbærrene, siger Bent Hansen formand for Danske Regioner og fortsætter:

- Vi skal ikke være bange for at tale om, at god ledelse og dygtige ledere betyder noget. Vi kan jo se, at det, som nogle afdelinger og hospitaler lykkes med, kan være meget svært for andre. Men det er for let blot at sige, at det så må skyldes dårlige ledere. Den enkelte leders mulighed for at lykkes hænger også hænge sammen med, om styringen og rammerne rent faktisk skaber muligheder for at udøve ledelse tæt på fagligheden.

Der bliver endnu mere brug for dygtige ledere i sundhedsvæsenet fremover. Ny styringsdagsorden, øget digitalisering, ændret tilgang til kvalitetsarbejdet, ny organisering mv. stiller store krav til både ledere og medarbejdere.

Lederne har et særligt ansvar for drive og skabe mening med de mange forandringsprocesser. Det er derfor vigtigt hele tiden at forsøge at blive klogere på, hvad god ledelse vil sige i praksis. Danske Regioner bakker op om ledelseskommissionens arbejde og ser frem til de konkrete forslag til at udvikle offentlig ledelse.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Charlotte Koch Hess, chefrådgiver
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 8225
M: 2292 3859
E:ckh@regioner.dk


Martin Deichmann, presserådgiver
Kommunikation
M: 2222 2673
E: mde@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere