Gå til indhold

Regionerne ligger lavt internationalt på administrativt personale

Ministres konklusion på ny analyse af regionernes administration savner blik for den udvikling, sundhedsvæsenet går igennem i disse år.

I en kommentar til regeringens nye analyse af regioners forbrug af administrativt personale minder Danske Regioners formand Bent Hansen blandt andet om, at regeringen selv har knyttet et voldsomt bureaukrati til sygehusbyggerierne:

- Jeg kan konstatere, at internationalt set har regionerne ikke specielt meget administrativt personale - tværtimod. Og det fremgår da heller ikke af ministeriernes analyse, hvad det egentlig er for noget personale, vi taler om. Handler det om lægesekretærer fx? – ja, så har de jo en helt afgørende rolle i patienternes forløb og behandling.

- Hvis ministeriets analyse siger noget som helst, er det vel at understrege den udvikling sundhedsvæsenet går igennem de her år. Ikke mindst øget digitalisering og sygehusbyggeri kræver jo administrativt personale for at få tingene ført ordentlig ud i livet. Og ministrene kan jo bare tænke på de voldsomme dokumentationskrav, de selv har spundet regionernes sygehusbyggeri ind i – så ved de vist, hvad jeg taler om.

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

 

Martin Deichmann, presserådgiver
Kommunikation
M: 2222 2673
E: mde@regioner.dk