Gå til indhold

Stadig brug for en løsning trods nej til udspil om nye bosteder til psykisk syge

"Problemet forsvinder ikke af sig selv. Heller ikke selv om det nuværende forslag om nye bosteder afvises på Christiansborg". Sådan siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen. "Der er stadig er brug for en løsning, så ansatte, pårørende og beboere kan føle sig trygge".

- Vi tager regeringens beslutning til efterretning, men er parate til at arbejde videre, for at finde en løsning, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Baggrunden for udtalelsen er, at fungerende sundhedsminister Karen Ellemann netop har meddelt, at hun opgiver at fremsætte et lovforslag om en ny type specialiserede socialpsykiatriske afdelinger.

Danske Regioner har ønsket den nye institutionsform for at skabe større tryghed for beboere og ansatte efter de senere års tragiske sager med vold og sågar drab på kommunale bosteder. Den nye type bosteder med nye beføjelser skulle bedre kunne rumme de voldelige og truende beboere.

Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann har da heller ikke helt opgivet tanken om en ny institutionstype, men kun det nuværende lovforslag. Hun vil derfor nu kontakte forligspartierne bag aftalen og invitere dem til møde om den videre proces.

- Og det er fornuftigt, for vi har stadig brug for en løsning, der kan skabe større tryghed, siger Bent Hansen og fortsætter:

- For os er det fortsat helt afgørende, at der findes en model, der samler de psykiatriske og sociale indsatser. Det skal ske for at undgå vold, yde behandling og hjælpe med misbrugsbehandling, som så alt sammen kan ske under samme tag. Beboerne kæmper jo ofte med flere slags problemer samtidig. Regionerne har kompetencer inden for alle tre felter, og stiller sig fortsat til rådighed for at levere en løsning, lyder det fra Bent Hansen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere


Mikkel Lambach, chefrådgiver
Center for Sundhed og Sociale indsatser
T:3529 8212
M:2917 0902
E:mla@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M:4020 2057
E:tee@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere