Sådan kan ledere styre en organisation til gode resultater

En ny publikation giver bud på, hvordan topledelsen – og alle andre ledere – kan få succes med implementering af strategier i organisationen.

”Hvad skal vi nu med en ny strategi – den bliver jo aldrig ført ud i livet alligevel”. Ganske ofte må ledere stå på mål for en god portion medarbejderskepsis, når en ny strategi for organisationen lanceres.

Kernen er, at lederen med succes skal implementere strategien i organisationen, og det kan han/hun gøre med en række værktøjer – ikke mindst med en god oversættelse af strategien. Sådan lyder det i publikationen ”Fra papir til praksis - Toplederes rolle i implementering af strategi”, som netop er udgivet af Væksthus for Ledelse (et samarbejde mellem Danske Regioner, KL og Forhandlingsfællesskabet). Udgivelsen er blevet til sammen med Søren Obed Madsen, adjunkt ved Copenhagen Business School.

”Topledelsen har ikke kun ansvaret for at udforme strategierne. Strategiens succes er helt afhængig af, at topledelsen og ledelsen i øvrigt formår at oversætte strategien, så der opnås en konkret forståelse hos medarbejderne – så den faktisk føres ud i livet”, siger Signe Friberg Nielsen, forhandlingsdirektør i Danske Regioner og medlem af bestyrelsen i Væksthus for Ledelse, og supplerer:

”Det er ikke nok at beslutte en overordnet strategi om for eksempel ’patienten i centrum’. Det skal også give mening for medarbejderne, hvordan strategien konkret hænger sammen med deres kerneopgave. Strategien skal så at sige fra papir til praksis.”

Væksthus for Ledelse og Søren Obed Madsen har afprøvet og udviklet metoder til at omsætte strategi til praksis, og der er blandt andet fem særligt velegnede greb:

• Gør strategien lettere at oversætte
• Forklar strategiens samspil med andre strategier, styringsdokumenter og dagsordener
• Tag redaktørrollen alvorligt – afklar hvem der har hvilke roller
• Styrk jeres oversættelseskompetencer
• Skab de nødvendige oversættelsesrum – dvs. fora hvor forfattere, oversættere og redaktører mødes

Fakta om Væksthus for Ledelse

Væksthus for Ledelse er et samarbejde mellem Danske Regioner, KL og Forhandlingsfællesskabet. Væksthuset arbejder for at udvikle og synliggøre god ledelse i regioner og kommuner. Læs mere på www.lederweb.dk.

Læs mere: Fra papir til praksis - Toplederes rolle i implementering af strategi (eksternt link)

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Ambitiøs aftale om praktikpladser til social- og sundhedsuddannelserne

Parterne på det offentlige arbejdsmarked er blevet enige om en ambitiøs aftale over to år om antallet af praktikpladser på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Aftalen indeholder et markant løft af praktikpladser, som skal være med til at sikre, at der i fremtiden er nok hænder i ældre- og sundhedssektoren.

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgår aftale om ledelse og kompetencer

De 820.000 ledere og medarbejdere i den offentlige sektor er afgørende for den høje kvalitet i opgaveløsningen i kommuner, regioner og staten. Vores fælles velfærd bygger på den indsats, de leverer hver dag.

Læs mere

Danske Regioner er klar til at samarbejde om regeringens nye ledelsesudspil

Før velfærd kommer god ledelse. Nu lancerer regeringen et udspil, der skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau, siger: ”Regionerne indgår gerne i arbejdet med at skabe gode rammer for de ansatte, styrke ledelsen og skabe mere værdi for patienten og borgeren.”

Læs mere

Regionerne er lige så effektive som de bedste private virksomheder

Analyse fra Deloitte viser, at regionernes administration er lige så effektiv som verdens mest produktive private virksomheder. Dejligt at kunne måle sig med de bedste, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere