Ny cyberalliance skal styrke cyber- og informationssikkerheden

Den stigende digitalisering af samfundet og et dynamisk trusselsbillede øger behovet for at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark, herunder ikke mindst i de samfundskritiske sektorer. Derfor går Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier nu sammen i en ny cyberalliance.

En ny cyberalliance bestående af Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier skal bidrage til, at det danske samfund trygt og sikkert kan fortsætte den digitale transformation. Som sin første aktivet afholder alliancen den 1. november konferencen ”Cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer”.

Bekæmpelse af cyberkriminalitet og cyberspionage er komplekst, og der er behov for specialiseret viden og ressourcer. Det er derfor vigtigt at samarbejde på tværs af sektorer og dele viden og erfaring.

- Det er glædeligt, at vi på tværs af offentlige og private aktører kan blive enige om, at cybertruslen udgør en fælles og meget væsentlig opgave, som vi skal tage ansvar for at håndtere sammen, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, og fortsætter:

- Det er helt afgørende, at borgerne fortsat kan have tillid til, at vi også fremover passer godt på deres data. Med et fælles ansvar kan vi sikre, at den digitale udvikling finder sted i trygge rammer.

Cyberalliancen vil bl.a. styrke den løbende dialog og videndeling i forhold til fx trusler, modforanstaltninger og værktøjer imellem organisationerne i alliancen og de forskellige aktører i sektorerne, som alliancen repræsenterer. Men der er også behov for at styrke den proaktive videndeling og dialogen med de nationale myndigheder, bl.a. Center for Cybersikkerhed, der løbende indsamler vigtig viden og efterretninger på området.

Samtidigt stiller den digitale udvikling stadig større krav til den enkelte borgers, medarbejders og virksomheds kompetencer og viden om digital sikkerhed, og efterspørgslen på medarbejdere med de rette kompetencer er stigende. Derfor vil den nye cyberalliance også styrke samarbejdet om fremtidens uddannelse, efteruddannelse og kurser på cyber- og informationssikkerhedsområdet.

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Marie Tromborg Petterson,
Pressechef (på barsel)
T
M 2292 3859
E mpe@regioner.dk
marie MPE.png
Relaterede nyheder

Hvis du vil vide mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

Læs mere

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Læs mere