Gå til indhold

Ny cyberalliance skal styrke cyber- og informationssikkerheden

Den stigende digitalisering af samfundet og et dynamisk trusselsbillede øger behovet for at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark, herunder ikke mindst i de samfundskritiske sektorer. Derfor går Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier nu sammen i en ny cyberalliance.

En ny cyberalliance bestående af Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier skal bidrage til, at det danske samfund trygt og sikkert kan fortsætte den digitale transformation. Som sin første aktivet afholder alliancen den 1. november konferencen ”Cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer”.

Bekæmpelse af cyberkriminalitet og cyberspionage er komplekst, og der er behov for specialiseret viden og ressourcer. Det er derfor vigtigt at samarbejde på tværs af sektorer og dele viden og erfaring.

- Det er glædeligt, at vi på tværs af offentlige og private aktører kan blive enige om, at cybertruslen udgør en fælles og meget væsentlig opgave, som vi skal tage ansvar for at håndtere sammen, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, og fortsætter:

- Det er helt afgørende, at borgerne fortsat kan have tillid til, at vi også fremover passer godt på deres data. Med et fælles ansvar kan vi sikre, at den digitale udvikling finder sted i trygge rammer.

Cyberalliancen vil bl.a. styrke den løbende dialog og videndeling i forhold til fx trusler, modforanstaltninger og værktøjer imellem organisationerne i alliancen og de forskellige aktører i sektorerne, som alliancen repræsenterer. Men der er også behov for at styrke den proaktive videndeling og dialogen med de nationale myndigheder, bl.a. Center for Cybersikkerhed, der løbende indsamler vigtig viden og efterretninger på området.

Samtidigt stiller den digitale udvikling stadig større krav til den enkelte borgers, medarbejders og virksomheds kompetencer og viden om digital sikkerhed, og efterspørgslen på medarbejdere med de rette kompetencer er stigende. Derfor vil den nye cyberalliance også styrke samarbejdet om fremtidens uddannelse, efteruddannelse og kurser på cyber- og informationssikkerhedsområdet.

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af MPE
Relaterede nyheder

Hvis du vil vide mere