Ny cyberalliance skal styrke cyber- og informationssikkerheden

Den stigende digitalisering af samfundet og et dynamisk trusselsbillede øger behovet for at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark, herunder ikke mindst i de samfundskritiske sektorer. Derfor går Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier nu sammen i en ny cyberalliance.

En ny cyberalliance bestående af Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier skal bidrage til, at det danske samfund trygt og sikkert kan fortsætte den digitale transformation. Som sin første aktivet afholder alliancen den 1. november konferencen ”Cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer”.

Bekæmpelse af cyberkriminalitet og cyberspionage er komplekst, og der er behov for specialiseret viden og ressourcer. Det er derfor vigtigt at samarbejde på tværs af sektorer og dele viden og erfaring.

- Det er glædeligt, at vi på tværs af offentlige og private aktører kan blive enige om, at cybertruslen udgør en fælles og meget væsentlig opgave, som vi skal tage ansvar for at håndtere sammen, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, og fortsætter:

- Det er helt afgørende, at borgerne fortsat kan have tillid til, at vi også fremover passer godt på deres data. Med et fælles ansvar kan vi sikre, at den digitale udvikling finder sted i trygge rammer.

Cyberalliancen vil bl.a. styrke den løbende dialog og videndeling i forhold til fx trusler, modforanstaltninger og værktøjer imellem organisationerne i alliancen og de forskellige aktører i sektorerne, som alliancen repræsenterer. Men der er også behov for at styrke den proaktive videndeling og dialogen med de nationale myndigheder, bl.a. Center for Cybersikkerhed, der løbende indsamler vigtig viden og efterretninger på området.

Samtidigt stiller den digitale udvikling stadig større krav til den enkelte borgers, medarbejders og virksomheds kompetencer og viden om digital sikkerhed, og efterspørgslen på medarbejdere med de rette kompetencer er stigende. Derfor vil den nye cyberalliance også styrke samarbejdet om fremtidens uddannelse, efteruddannelse og kurser på cyber- og informationssikkerhedsområdet.

Læs mere:

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

marie MPE.png
Relaterede nyheder

Hvis du vil vide mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Regionerne og erhvervslivet samarbejder om digitalt løft af sundhedsvæsenet

For første gang går sundhedsvæsenet og erhvervslivet sammen i et større offentlig-privat samarbejde om at udnytte den nyeste digitale teknologi til at skabe bedre sundhed. Det er Danske Regioner og Dansk Industri som nu indleder et utraditionelt samarbejde om at bruge teknologien til at give bedre forebyggelse, diagnostik, behandling, rehabilitering og genoptræning.

Læs mere

Regionerne satser på 360 graders innovation

Blodprøvedroner. Avanceret behandling allerede i ambulancen. Tættere samarbejder mellem klinikere, forskere og industrien om sundhedsinnovation er nødvendige, hvis vi vil løse sundhedsvæsenets udfordringer. Regionerne er klar til at samle kræfterne indadtil og udadtil til gavn for patienterne og for Danmark.

Læs mere

Robotter alarmerer om hjertestop ved opkald til 1-1-2

En robot er hurtigere end os mennesker til at genkende ord, talemåder og åndedræt. På den måde kan robotter bruges til hurtigt at sikre hjælp til patienter med hjertestop. Udbredelsen af robotterne er en del af et større udspil på hjerteområdet, som Danske Regioner og Hjerteforeningen lancerer.

Læs mere