Socialområdet

Evaluering af socialområdet: Regionerne vil sætte fokus på mennesker med komplekse behov

Danske Regioner hilser regeringens kommissorium for en evaluering af det specialiserede socialområde velkommen. – Vi er dybt optagede af, at de mange danskere med komplekse behov får det helt rigtige tilbud. Kvaliteten skal være høj og fagligheden i orden, siger psykiatri- og socialudvalgsformand i Danske Regioner, Sophie Hæstorp Andersen.

Regeringen har i dag fremlagt kommissoriet for den kommende evaluering af det specialiserede socialområde og dets mange forskelligartede tilbud. Evalueringen skal blandt andet undersøge de forskellige målgruppers behov og kortlægge områdets udfordringer. På den baggrund vil man foreslå en model for, hvordan de sociale tilbud fremover skal tilrettelægges.

I Danske Regioner hilser psykiatri- og socialudvalgsformand, Sophie Hæstorp Andersen evalueringen velkommen:

- I regionerne er vi dybt optagede af, at mennesker med handicap, svære psykiske lidelser og sociale problemer får et godt tilbud på rette niveau. Kvaliteten skal være høj og fagligheden i orden, siger hun og uddyber:

- Vi har lagt mærke til, at nogle mener, at hele løsningen er flere penge. Vi er enige i, at finansieringsmodellen er vigtig, men skal vi ikke starte med at se på, hvad der skal til for at skabe de rette tilbud til mennesker med komplekse problemer?

Hun fremhæver desuden, at evalueringen blandt andet bør kigge på mulighederne for at indføre en specialeplan for socialområdet – ligesom man har det i sundhedsvæsenet:

- I sundhedsvæsenet foregår behandlingen af komplicerede sygdomme ikke alle steder, men samles på udvalgte hospitaler, hvor patienterne får den mest kvalificerede behandling, lyder det fra Sophie Hæstorp Andersen. Hun fortsætter:

- På samme måde bør vi samle ekspertisen og ansvaret for at drive og udvikle de højt specialiserede sociale tilbud, så fagligheden styrkes og tilbuddene bliver nøje målrettet borgere med helt specifikke og meget komplekse behov – hvad end det er mennesker med svær autisme, en alvorlig hjerneskade eller kompleks skizofreni.

De fem regioner driver i dag 140 højt specialiserede tilbud rundt om i landet, blandt andet til mennesker med udviklingshæmning, cerebral parese eller svære psykiske lidelser.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Sophie Hæstorp Andersen,
Formand for Psykiatri- og Socialudvalget, regionsrådsformand
T 38 66 51 00
M 70 20 95 88
E formand@regionh.dk
Sophie Hæstorp Andersen (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Kommunale sundhedsplejersker skal samarbejde tættere med sygehuse og almen praksis

Et tættere samarbejde mellem de kommunale sundhedsplejersker, praktiserende læger, jordemødre og hospitalerne kan være med til at vende udviklingen til gavn for de børn og unge, der ikke trives fysisk og mentalt, skriver Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg.

Læs mere

FGU skal give de unge mod på mere

Den nye forberedende grunduddannelse skal være en håndsrækning til de mange unge, der i dag står uden for både arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, skriver Sophie Hæstorp Andersen, formand for social- og psykiatriudvalget i Danske Regioner.

Læs mere