Gå til indhold

Telemedicin

Forsinkelse i implementeringen af telemedicin til borgere med KOL

Regionernes og kommunernes fælles implementering af telemedicinske landeveje i Danmark bliver yderligere tre måneder forsinket.

Projektet, som skal gøre Danmark til det første land i verden med en samlet national telemedicinsk infrastruktur og tilhørende løsninger, tager længere tid end forudset. Forsinkelsen skyldes primært, at kvaliteten i løsningerne endnu ikke er god nok. Forsinkelsen forventes at få betydning for lanceringen af det nationale telemedicinske tilbud til borgere med KOL.

Eva Sejersdal Knudsen, Region Nordjylland, der er formand for porteføljestyregruppen for den nationale udbredelse af telemedicin til borgere med KOL, siger:
- Vores første prioritet er, at vi får et telemedicinsk tilbud, som både klinikere og borgere er glade for. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at FUT melder om tre måneders forsinkelse, men løsningerne skal ikke skabe frustrationer pga. fejl og lange opkaldstider – de skal være et brugbart arbejdsredskab for sygeplejersken og give borgerne tryghed i deres hverdag.
Samtidig er det vigtigt at huske på, at FUT ikke kun handler om KOL. Vi lægger lige nu fundamentet for fremtidens telemedicinske tilbud i Danmark. Det kræver forsigtighed og grundighed. En enig porteføljestyregruppe bakker derfor op om beslutningen om at forlænge projektet.

Det telemedicinske tilbud til KOL er kun det første tilbud, der skal benytte den nye infrastruktur. Allerede nu forbereder man at flytte den fælles regionale og kommunale løsning for telemedicinsk sårvurdering over på FUT. Næste skridt er det kommende nationale telemedicinske tilbud til hjertesvigt patienter også kommer til at benytte infrastrukturen.

Claus Kofoed, Region Midtjylland, der sammen med Mette Harbo, Københavns Kommune udgør formandskabet for FUT-styregruppen, udtaler:
- Der er tale om et ambitiøst og komplekst projekt, og der har været overraskelser undervejs. Flere ting har vist sig sværere, end hvad vi forventede. Fokus er nu på at overkomme de sidste udfordringer og komme godt fra start med brugen af infrastruktur og løsninger, så vi får nogle tilfredse brugere. Vi har lagt en ny tidsplan, som gerne skulle bringe os i mål med en god løsning for såvel borgere som klinikere. 

Det er endnu ikke klart præcis, hvilke konsekvenser forsinkelsen har for lanceringen af telemedicinske tilbud til KOL kan lanceres.

Dorrit Guttman, Vordingborg Kommune, der er næstformand i porteføljegruppen, forklarer:
- Projektledere og klinikere rundt om i landet har længe stået klar i startboksen. For at sikre os, at vi ikke ender i en ’Peter og Ulven’ situation, hvor klinikerne igen og igen får at vide, at det er nu – og det så alligevel ikke er det – har vi valgt at pausere den lokale re-planlægning, indtil vi har større sikkerhed for, at den nye tidsplan kommer til at holde. Vi forventer at få en melding herpå fra FUT-projektet inden jul.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Eva Sejersdal Knudsen, formand for den fælles offentlige porteføljestyregruppe for udbredelse af telemedicin
Region Nordjylland
M: 2462 9363
E: eva.sejersdal@rn.dk

Dorrit Guttman, næstformand for den fælles offentlige porteføljestyregruppe for udbredelse af telemedicin
Vordingborg Kommune
M: 5153 9399
E: dogut@vordingborg.dk

Claus Kofoed, regional formand for FUT-styregruppen
Region Midtjylland
M: 2112 5905
E: claus.kofoed@rm.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af EBS
Relaterede nyheder

Læs mere

Algoritmer på arbejde: Nye projekter med kunstig intelligens flytter ind på hospitalerne

I det nye år starter 12 nye projekter med kunstig intelligens i regioner og kommuner. De skal blandt andet anvende kunstig intelligens til at sikre patienter en tryg hjemsendelse fra hospitalet gennem hjemmemonitorering og udbrede en algoritme til sortering af indkomne mails.

Læs mere

Debatindlæg: Ny sundhedsteknologi gavner både borgere, medarbejdere og samfundsøkonomien

Dansk Metal og Danske regioner, - industrien og sundhedssektoren, - har en del til fælles, når det kommer til ny teknologi. På samme måde som robotteknologi og automatisering gavner dansk industri, så har vi brug for mere digitalisering og ny teknologi i sundhedsvæsnet, hvis vi skal kunne følge med. Det skriver forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen, og formand for regionerne, Stephanie Lose her i et fælles indlæg.

Læs mere

Få det gule sundhedskort på din mobil

Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser.

Læs mere

Aldrende it er hospitalernes bærende skelet

Når vi i disse dage forhandler med regeringen om regionernes økonomi, er behovet for milliardinvesteringer i de diagnostiske it-systemer og de ca. 3.600 andre systemer, som tilsammen udgør fundamentet for fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen helt centralt. Det skriver Stephanie Lose i et debatindlæg.

Læs mere