Gå til indhold

Telemedicin

Forsinkelse i implementeringen af telemedicin til borgere med KOL

Regionernes og kommunernes fælles implementering af telemedicinske landeveje i Danmark bliver yderligere tre måneder forsinket.

Projektet, som skal gøre Danmark til det første land i verden med en samlet national telemedicinsk infrastruktur og tilhørende løsninger, tager længere tid end forudset. Forsinkelsen skyldes primært, at kvaliteten i løsningerne endnu ikke er god nok. Forsinkelsen forventes at få betydning for lanceringen af det nationale telemedicinske tilbud til borgere med KOL.

Eva Sejersdal Knudsen, Region Nordjylland, der er formand for porteføljestyregruppen for den nationale udbredelse af telemedicin til borgere med KOL, siger:
- Vores første prioritet er, at vi får et telemedicinsk tilbud, som både klinikere og borgere er glade for. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at FUT melder om tre måneders forsinkelse, men løsningerne skal ikke skabe frustrationer pga. fejl og lange opkaldstider – de skal være et brugbart arbejdsredskab for sygeplejersken og give borgerne tryghed i deres hverdag.
Samtidig er det vigtigt at huske på, at FUT ikke kun handler om KOL. Vi lægger lige nu fundamentet for fremtidens telemedicinske tilbud i Danmark. Det kræver forsigtighed og grundighed. En enig porteføljestyregruppe bakker derfor op om beslutningen om at forlænge projektet.

Det telemedicinske tilbud til KOL er kun det første tilbud, der skal benytte den nye infrastruktur. Allerede nu forbereder man at flytte den fælles regionale og kommunale løsning for telemedicinsk sårvurdering over på FUT. Næste skridt er det kommende nationale telemedicinske tilbud til hjertesvigt patienter også kommer til at benytte infrastrukturen.

Claus Kofoed, Region Midtjylland, der sammen med Mette Harbo, Københavns Kommune udgør formandskabet for FUT-styregruppen, udtaler:
- Der er tale om et ambitiøst og komplekst projekt, og der har været overraskelser undervejs. Flere ting har vist sig sværere, end hvad vi forventede. Fokus er nu på at overkomme de sidste udfordringer og komme godt fra start med brugen af infrastruktur og løsninger, så vi får nogle tilfredse brugere. Vi har lagt en ny tidsplan, som gerne skulle bringe os i mål med en god løsning for såvel borgere som klinikere. 

Det er endnu ikke klart præcis, hvilke konsekvenser forsinkelsen har for lanceringen af telemedicinske tilbud til KOL kan lanceres.

Dorrit Guttman, Vordingborg Kommune, der er næstformand i porteføljegruppen, forklarer:
- Projektledere og klinikere rundt om i landet har længe stået klar i startboksen. For at sikre os, at vi ikke ender i en ’Peter og Ulven’ situation, hvor klinikerne igen og igen får at vide, at det er nu – og det så alligevel ikke er det – har vi valgt at pausere den lokale re-planlægning, indtil vi har større sikkerhed for, at den nye tidsplan kommer til at holde. Vi forventer at få en melding herpå fra FUT-projektet inden jul.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Eva Sejersdal Knudsen, formand for den fælles offentlige porteføljestyregruppe for udbredelse af telemedicin
Region Nordjylland
M: 2462 9363
E: eva.sejersdal@rn.dk

Dorrit Guttman, næstformand for den fælles offentlige porteføljestyregruppe for udbredelse af telemedicin
Vordingborg Kommune
M: 5153 9399
E: dogut@vordingborg.dk

Claus Kofoed, regional formand for FUT-styregruppen
Region Midtjylland
M: 2112 5905
E: claus.kofoed@rm.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner enige om ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi

Med Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2022-2025 vil regeringen, KL og Danske Regioner gøre det lettere at være borger i et digitalt Danmark. Strategien skal desuden bidrage til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft og styrke den grønne omstilling.

Læs mere

Ny rapport: Regionerne har bidraget til effektiv vaccineudrulning

Det lykkedes at få vaccineret ca. 4,5 million danskere på ca. 9 måneder under Coronakrisen. Ny rapport udarbejdet af Oxford Research for Sundhedsstyrelsen konkluderer, at vaccineindsatsen mod Covid-19 var meget vellykket.

Læs mere