fakta om sundhedsvæsenet

Regionernes EPJ-systemer understøtter det gode patientforløb

De elektroniske patientjournaler (EPJ) IT-understøtter sundhedspersonalets arbejdsgange på regionernes hospitaler. Regionerne har løbende samlet deres EPJ-systemer, og fra 2021 vil det samlede antal af EPJ-systemer være nede på to.

De danske hospitaler indtager en førsteplads i Europa og ligger globalt set top tre sammen med Singapore og USA, når det gælder modenhed i brug af sundheds-it. 

 

sundhedsjournal GRAFIK (002).png
fakta om sundhedsvæsenet

Solide resultater til gavn for borgerne

Danskerne får mere sundhed for pengene, ventetiden er rekordlav og kvaliteten er stigende. Det er blot nogle af de solide resultater, som regionerne har leveret siden etableringen i 2007.

resultater GRAFIK.png
fakta om sundhedsvæsenet

Tilfredshed i alle patientgrupper

Hvert år giver knap 300.000 patienter feedback på oplevelsen af enten en indlæggelse eller et ambulant besøg på en hospitals-
afdeling. De seneste tal fra 2017 viser en generel tilfredshed på tværs af alle patientgrupper. Fx er 87 procent af ambulante patienter i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med deres besøg på hospitalet.

patienttilfredshed LUP (002).png
fakta om sundhedsvæsenet

Lave sundheds- og administrationsudgifter

Det er en myte, at Danmark har et af de dyreste sundhedsvæsener i verden. De danske sundhedsudgifter ligger under gennemsnittet for de OECD-lande, som vi normalt sammenligner os med. Det er på trods af, at sundhedsvæsenet fortsat tilser og behandler flere patienter.

sundhedsudgifter GRAFIK.png
fakta om sundhedsvæsenet

Regionale forskelle

Der er stor opmærksomhed på regionale forskelle i sundhedsvæsenet. De regionale forskelle skyldes en række forskelligartede forhold som fx demografi, geografi og rekrutteringsmuligheder. Faktum er, at regionerne inden for en række konkrete områder har formået at nedbringe den regionale variation.

reg forskelle ILLU.png
fakta om sundhedsvæsenet

De fælles patienter er få

Mens omkring halvdelen af befolkningen - 2,7 millioner danskere - er i kontakt med et regionalt hospital i løbet af et år, er det kun én ud af ti patienter (svarende til 285.000), som både er i kontakt med hospitalet og det kommunale sundhedssystem.

fælles patienter GRAFIK.png
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Danske Regioners pressevagt:

Tlf. 5151 1818 (ikke sms)

E-mail: pressekontakt@regioner.dk 

læs mere

Hvad siger eksperterne?

Formænd for landets patient-, læge- og sygeplejerske-organisationer har ligesom sundhedsøkonomer m.fl. blandet sig i debatten om regionerne og sundhedsvæsenet. Læs deres kommentarer her.

relaterede nyheder

Læs mere