Gå til indhold

Akuthjælp på mobilen

Med regionernes gratis akuthjælp-app kan du hurtigt få overblik over dine muligheder for akuthjælp. App'en dækker akuthjælp i hele landet.

Akuthjælp-app’en giver et overblik over eksempelvis åbningstider for skadestuer og akutmodtagelser, lægevagter, apoteker, tandlæge- og tandskadevagter, kiropraktorvagter og psykiatriske akuttilbud.

Kørselsvejledning

App’en viser de akuttilbud, der er tættest på dig via gps-funktionen og du kan finde adresser på skadestuer og akutmodtagelser, apoteker, tandlæge- og tandskadevagter og psykiatrisk hjælp. App’en tilbyder dig rutevejledninger ved hjælp af Google Maps.

Ring op-funktion

Der er mulighed for at ringe direkte op fra app'en til lægevagten, tandlæge- og tandskadevagten, kiropraktorvagten, psykiatrisk skadestue og vagtapotekerne.
Du kan også ringe op til din egen læge ved hjælp af ring op-knappen på forsiden af app’en. Du skal blot indtaste kontaktoplysninger på din egen læge. Når oplysningerne er gemt, bliver knappen aktiv og du kan nu ringe til din praktiserende læge ved at trykke på knappen.

 

Personlig app

Under Mine data har du mulighed for at gemme forskellige personlige oplysninger i app'en, eksempelvis navn og telefonnummer på din praktiserende læge og dine kontaktpersoner. Din blodtype, eventuelle allergier og andre oplysninger, som er vigtige i akutte situationer.

Hent app’en nu

Akuthjælp-app'en er gratis og fås foreløbig til iPhone og Android telefoner.

Du kan downloade app’en via App Store eller Google Play:

Hent app’en til din iOS-enhed i App Store

Hent app’en til din Android-enhed i Google Play

Du kan også hente app’en via sms: Send teksten ”hentapp akuthjælp” til 1272 - det koster almindelige sms-takst.

Privatlivspolitik for den nationale akuthjælp-app

App'en gemmer ingen persondata, hverken lokalt eller eksternt, medmindre du indtaster oplysninger under "Mine data". Hvis du anvender "Mine data", vil oplysningerne udelukkende blive gemt lokalt i appen på din enhed.

Appen registrer din GEO position, hvis du aktivt tillader dette. Denne information kan heller ikke henføres personligt til dig som bruger. GEO position bruges kun til at vise lister med f.eks. nærmeste apotek eller skadestue/akutmodtagelse.

Ingen persondata videregives eller sælges til tredjepart og app'en indhenter ikke persondata fra andre kilder.

Akuthjælp-app'en opbevarer ikke persondata i skyen.

Kontakt

Systemansvarlig, Region Syddanmark på vegne af Danske Regioner
E-mail: akutapp@rsyd.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Mindre tilfredshed med akutmodtagelserne i et år med corona

67 procent er i høj eller meget høj grad tilfredse efter et besøg på én af landets akutmodtagelser eller akutklinikker. Det er resultatet af regionernes Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2021.

Læs mere

Der skal spilles på flere tangenter, hvis presset på akutområdet skal lettes

Coronapandemien har lagt et kæmpe pres på det præhospitale område. Iført beskyttelsesdragter har ambulancepersonalet skulle transportere og akutbehandle coronapatienter, og personalet på regionernes vagtcentraler har skulle arrangere hjemmetest af borgere og håndtere ekstraordinært mange 112-opkald, hver gang samfundet igen har fået pulsen op efter en nedlukning.

Læs mere

App gør det nemt at få hjælp ved akut sygdom og skader

Over 4 mio. gange er appen MinSundhed fra sundhed.dk blevet downloadet. Med appen får man nu adgang til en ny funktion. Den gør det muligt hurtigt og nemt at ringe efter den rigtige hjælp ved akut sygdom eller skader, uanset hvor man er i landet.

Læs mere

Franske SAF skal flyve akutlægehelikoptere i Danmark

Regionernes fire akutlægehelikoptere har været i udbud. Valget er faldet på det franske selskab SAF Helicopteres i samarbejde med danske UNI-FLY A/S.
SAF har fløjet rednings- og akutlægehelikoptere i Frankrig siden 1979. Det betyder samtidig et skifte af leverandør og dermed et farvel til Norsk Luftambulanse efter mange års godt samarbejde.

Læs mere