Gå til indhold

COVID-19-test

Regionerne står for test af danskerne i samarbejde med TestCenter Danmark. Regionerne har etableret et landsdækkende net af teststeder over hele landet med både mobile og faste testcentre, så alle borgere nemt og hurtigt kan blive testet.

Regionerne har under pandemien skaleret den samlende testkapacitet fra 0 til 700.000 daglige test. På baggrund af smitteudviklingen og den nationale teststrategi justerer regionerne løbende testmulighederne for at sikre, at testkapaciteten svarer til efterspørgslen i samfundet.

Du kan se et kort over samtlige teststeder:

Regionerne og TestCenter Danmark analyserer PCR-testene, mens antigentests foretages af private leverandører efter aftale med regionerne.

Udvikling i tests

Den store skalering af testkapaciteten har beroet på et tæt samarbejde mellem regionerne og andre både offentlige og private aktører. Regionerne har bl.a. indgået aftaler med universiteter og virksomheder om lån af udstyr samt udførelse af analyser og test. 

Derudover har regionerne bistået koordineringen og etableringen af superviseret selvtest på landets skoler og uddannelsesinstitutioner. Ved indkøb af testkits, værnemidler, lagerføring og distribution på tværs af landet har regioner bidraget til en tryg genåbning af de danske skoler og uddannelsesinstitutioner.

Regionerne har under pandemien arbejdet for at sikre en robust testkapacitet med korte svartider. Dette arbejde er beskrevet i følgende rapport og senere i et opdateret notat:

I Danmark har vi ført en aktiv teststrategi. Se alle de aktuelle tal:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/COVID-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk.