Gå til indhold

Vaccination mod COVID-19

Regionerne er klar til at fordele COVID-19-vaccinen og vaccinere i den rækkefølge, som man kan læse i sundhedsmyndighedernes vaccineplan. Her har vi samlet information om planen for vaccination mod COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har udsendt information til regioner, kommuner og praktiserende læger om, hvordan første fase af vaccinationsindsatsen mod COVID-19 skal organiseres. I vaccineplanen fremgår det, hvem der i første omgang skal have tilbud om vaccination, hvem der skal vaccinere, og hvordan det skal foregå. 

Regionerne har sammen med de praktiserede læger, kommunerne og staten koordineret opgaven med opbevaring, transport og vaccinering. 

Fordeling af vacciner

Den første mængde vacciner vil blive uddelt til borgere på udvalgte plejecentre i kommuner med størst smittetryk, borgere over 65 år i særlig høj risiko samt udvalgt personale på sygehuse og plejecentre, der arbejder tæt på patienter, som er i højrisiko.

Sundhedsstyrelsen prioriterer løbende hvilke grupper, der skal modtage tilbud om vaccination i takt med, at der kommer flere vacciner til landet.

Besked om vaccine

Borgere på plejecentre og personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen modtager information om vaccination fra deres institution eller arbejdsplads. Borgere i særlig risiko vil blive kontaktet af egen læge eller sygehus.

Øvrige grupper vil løbende blive inviteret via besked i e-boks med specifik information om, hvad man skal gøre, og hvilken vaccine man får tilbudt.

Regionerne opretter vaccinationscentre rundt omkring i landet, hvor de fleste danskere kan blive vaccineret. Nogle vil dog få tilbudt at blive vaccineret mere lokalt, for eksempel på et plejehjem, mens meget personale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen vil blive tilbudt vaccination på deres arbejdsplads.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/COVID-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk.