Gå til indhold

Vaccination mod COVID-19

På baggrund af sundhedsmyndighedernes prioriteringer og retningslinjer er regionerne ansvarlige for at tilbyde vaccination mod COVID-19 til den danske befolkning.

Den 27. december 2020 vaccinerede regionerne de første danskere mod COVID-19. Det begyndte med de ældre, særligt udsatte på landets plejehjem, og er siden rullet ud til resten af befolkningen. Antallet af vaccinedoser, vi har kunne få til landet, har hele tiden har været begrænset. Derfor har det været nødvendigt for Sundhedsstyrelsen at prioritere hvornår, hvilke grupper skulle modtage tilbud om vaccination. Så snart regionerne modtager vaccinerne, sørger de for, at de bliver tilbudt til de udvalgte grupper ved landets mange regionale vaccinationscentre.

Du kan se Sundhedsstyrelsens prioritering af grupper for vaccination her: 

Vaccinationskalenderen viser Sundhedsstyrelsens forventninger til, hvornår de forskellige målgrupper bliver tilbudt vaccination. Kalenderen bygger på de seneste prognoser og information om leverancer fra Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen.

Du kan tilgå Sundhedsstyrelsens seneste vaccinationskalender her:

Alle i Danmark bliver inviteret til vaccination fra de er 12 år. Når det bliver din tur til vaccination, vil du modtage en besked i din e-Boks med specifik information om, hvad du skal gøre, og hvilken vaccine du får tilbudt. Selve bookingen foregår på vacciner.dk, hvor du kan vælge dato og vaccinationscenter for din vaccination. Borgere på plejecentre og personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen modtager information om vaccination fra deres institution eller arbejdsplads. Borgere i særlig risiko vil blive kontaktet af egen læge eller sygehus. Nærmere information om booking af vaccination kan findes på regionernes hjemmesider.

Regionernes vaccinekapacitet

Regionerne kan vaccinere op mod 100.000 danskere om dagen. Størstedelen af borgerne vaccineres i et af de mange regionale vaccinationscentre. Derudover har regionerne etableret udkørende vaccinationsenheder og pop-up vaccinationssteder for at understøtte tilslutningen til vaccinationsprogrammet blandt særligt udsatte grupper og for at sikre lighed i den samlede udrulning.

Den 12. april 2021 blev 104.824 danskere vaccineret i et storskalaforsøg af vaccinationsudrulningen. Massevaccinationen forløb godt med stor tilfredshed blandt de vaccinerede, og regionerne har brugt erfaringerne fra dagen til at optimere flow og logistik yderligere.

Efter knap 8 måneder har næsten 85 procent af de vaccinationsberettigede - svarende til over 4,3 millioner borgere - påbegyndt et vaccinationsforløb.

 

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/COVID-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk.