Gå til indhold

Værnemidler

Regionerne er i samarbejde med de nationale sundhedsmyndigheder og kommunerne ansvarlige for indkøb og forvaltning af værnemidler og andet kritisk udstyr under COVID-19. For at sikre en konstant tilstrækkelig lagerbeholdning har regionerne løbende købt massivt ind af bl.a. mundbind, desinfektion og testkits.

COVID-pandemien har medført et nyt fokus på forsyningssikkerheden. Sammen med Styrelsen for Forsyningssikkerhed (SFOS) arbejder regioner og kommuner på at sikre, at der er et tilstrækkeligt lager af kritiske værnemidler og testmaterialer, hvis en lignende situation rammer Danmark igen.

Lagret skal bl.a. sikres via indkøb og længerevarende aftaler om garanteret køb med eksisterende udenlandske leverandører og aftaler med danske virksomheder, der starter ny produktion op.

Fremadrettet varetages indkøb af værnemidler til det nationale lager af enheden: National forsyning af værnemidler (NFOS), som skal sikre forsyning af værnemidler til regioner og kommuner i både en normalsituation og i eventuelle krisesituationer. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/COVID-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk.