Gå til indhold

Hjertesygdom/hjerte- og kredsløbssygdomme

Danske Regioners ekspertpanel om coronas konsekvenser for mennesker med hjerte-kar-sygdom.

Det akutte sundhedsvæsens indsats over for patienter med hjerte-kar-sygdomme har været velfungerende under corona-pandemien. Ikke desto mindre lader pandemien til kortvarigt at have påvirket mængden af akut aktivitet og behandling af patienter med brystsmerter og blodpropper i hjertet. Det kan bl.a. hænge sammen med, at patienter ikke i samme omfang som normalt har henvendt sig til sundhedsvæsenet ved symptomer.

Akutmodtagelserne har gjort sig mange erfaringer med at forebygge smittespredning - særligt i forhold til at isolere patienter. Pandemien har gjort det svært at gennemføre hjerterehabilitering som normalt – men lokal kreativ tænkning har åbnet op for nye digitale muligheder.

Det var nogle af omdrejningspunkterne for workshop om afledte konsekvenser af corona for mennesker med hjerte-kar-sygdom, som blev afholdt den 26. maj 2021. Der blev som afsæt for drøftelserne fremlagt data, viden og observationer fra forskere, sundhedsprofessionelle og patientorganisationer. Nu offentliggøres de vigtigste observationer og anbefalinger fra ekspertpanelet.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Natacha Jensen,
Seniorkonsulent (på barsel)
M 4020 1987
E nje@regioner.dk
Billede af NJE