Gå til indhold

Brug af sundhedsdata

Sundhedsdata spiller en væsentlig rolle i udviklingen af det danske sundhedsvæsen, og regionerne bruger det aktivt til at forske og udvikle nye og bedre behandlingsformer. Nedenfor kan du læse nærmere om Danske Regioners arbejde med at bringe sundhedsdata i spil.

Dine Data - Vores Sundhed #DineData

Tirsdag den 12. januar kl. 13.00-15.30 inviterede Danske Regioner, Danske Patienter, Lægeforeningen og KL til digital konference, Dine Data – Vores Sundhed, om borgernes selvskabte data. Christiane Vejlø var moderator og Thomas Senderovitz var keynote-speaker.

Se konferencen her


Apps. Pulsmålere. Smartwatches. Danskerne generer data som aldrig før. På konferencen stillede vi skarpt på, hvad borgeres selvskabte data kan bruges til, og hvad dilemmaerne er. Derudover blev centrale temaer debatteret såsom, hvad skal sundhedsvæsenet egentlig med data, som borgerne selv indsamler? Hvad ønsker borgerne sig af sundhedsvæsenet? Hvad med tillid, sikkerhed og datakvalitet? Hvad er fremtidspotentialerne og faldgruberne?

Læs mere

Kortfilm præsenteret på konferencen Dine Data - Vores Sundhed

Appen gør Henriette tryg
Hør den tidligere brystkræftpatient Henriette fortælle om Kræftværket-appen, som hjælper unge kræftpatienter.

Anders er selvmåler
Hør selvmåleren Anders fortælle om, hvorfor han dagligt indsamler sundheds- og adfærdsdata via hans smartwatch og apps.

Hvorfor er brugen af sundhedsdata vigtig?

Sundhedsdata er en vigtig nøgle i forhold til at udvikle og forbedre sundhedsvæsenet. Kan vi blive bedre til at udnytte data, som vi i mange tilfælde allerede har indsamlet, kan det betyde bedre sundhedsydelser til borgerne samt bedre og klogere brug af ressourcerne i sundhedsvæsenet. Derudover kan den rette brug af sundhedsdata give mere viden om, hvilken behandling der virker på hvilke patienter.

Regionernes politiske målsætninger for bedre brug af sundhedsdata

Brugen af data gør sundhedsvæsenet stærkere og mere sammenhængende. Regionerne gør allerede i dag en stor indsats for at udnytte potentialet i brugen af sundhedsdata. På visse områder kan vi gøre det endnu bedre, og derfor arbejder vi efter en række politiske målsætninger:

  • Vi udvikler nye digitale løsninger sammen med borgerne, som understøtter borgernes brug af sundhedsdata.
  • Vi bruger sundhedsdata proaktivt til at synliggøre behandlingskvaliteten og synliggøre resultater.
  • Vi gør det nemt for sundhedsprofessionelle at bruge sundhedsdata til patientbehandling.
  • Vi bruger sundhedsdata til at få mere sundhed for pengene.
  • Vi udvikler vores sundhedsvæsen ved at anvende sundhedsdata i sundhedsforskning, innovation og offentlig-privat samarbejde.
  • Vi håndterer borgernes sundhedsdata sikkert og transparent
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af medarbejder Cathrine Everhøj
Hvis du vil vide mere

Kontakt

silhouette af protræt billede