Gå til indhold

Tidligere begivenheder

17.000 danskere tog til Åbent Hospital 2022

Søndag d. 4. september tog 17.000 danskere imod regionernes invitation til at opleve de nye store hospitaler, der bygges og ombygges for at skabe en bedre behandling for patienterne.

Søndag valfartede 17.000 danskere til Åbent Hospital. Det er det næsthøjeste deltagertal, siden regionerne i 2017 for første gang inviterede til den landsdækkende åbent hus-begivenhed, hvor alle kan opleve en række af de store hospitalsbyggerier. I år deltog Akutlægehelikopterbase Skive for første gang.

Åbent Hospital 2022 blev en succes, konkluderer formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

- Først og fremmest tak til alle medarbejderne i alle fem regioner for jeres flotte arrangementer landet rundt til Åbent Hospital 2022. I regionerne arbejder vi benhårdt for at skabe fremskridt for patienterne, både i hverdagen og med de nye hospitalsbyggerier. Åbent Hospital er en god mulighed for, at vi kan være dialog med hinanden, og at alle nysgerrige kan få et smugkig på fremtidens behandling. (Tekst fortsætter under fotoet).

Fra bamseklinik til helikopterbase

Landet rundt var der oplevelser på 17 af landets hospitalsbyggerier.

Her er et par nedslag. I Region Nordjylland på Nyt Aalborg Universitetshospital besøgte gæsterne Operationshuset, så fødestuer med fødekar og oplevede panoramaudsigten over Aalborgs grønne landskab. I Region Midtjylland blev gæsterne på Regionshospitalet Randers vist rundt i Akutafdelingen og børns bamser blev behandlet i Bamseklinikken. I Region Syddanmark oplevede gæsterne blandt andet operations- og patientstuer på det nye Odense Universitetshospital. I Region Sjælland på Sjællands Universitetshospital i Køge oplevede gæsterne den nye laboratoriebygning og mødte selvkørende robotter. I Region Hovedstaden på Steno Diabetes Center, Herlev Hospital fik gæsterne rundvisning på Skandinaviens største og brugerinvolverende diabeteshospital, hvor naturen er inviteret indenfor.

Foto fra Regionshospitalet Glostrup af medarbejdere og patienter.