Gå til indhold
Værd at vide om

Regionalvalget 2021

Tirsdag den 16. november 2021 var der regionalvalg i Danmark. Til regionalvalget har du mulighed for at påvirke og få indflydelse på de regionale beslutninger med din stemme. Regionalvalget bliver holdt samme dag som kommunalvalget.

3 piger holder et skilt med teksten "Vores fremtid"
Seneste nyheder

Nyheder om regionalvalget 2021

Valgforsker: Den allervigtigste faktor er ens mor

Når vi på tirsdag d. 16. november skal stemme, har mødre en central rolle for, om man stemmer. Vil du slå et ekstra slag for demokratiet, så prik til din partner, familie, ven eller nabo og gå sammen ned til valgstedet, siger valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen.

Læs mere
Bliv klogere på

De fem regioner

Regionernes hovedopgave er at styre det danske sundhedsvæsen, men de varetager også opgaver inden for socialområdet og regional udvikling. Hver region ledes af et regionsråd, der består af 41 folkevalgte politikere, som vælges for fire år ad gangen. I spidsen for regionsrådet står regionsrådsformanden.

Organisation? Sæt fokus på

Kommunal- og regionalvalget

Danske Regioner samarbejder med KL og Indenrigs- og Boligministeriet om en landsdækkende kampagne i forbindelse med kommunal- og regionalvalget. Læs mere om den landsdækkende kampagne "Stem med" her.