Gå til indhold

Nyheder

Her finder du nyheder om nye udspil, som blev lanceret i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling 2017.

Initiativ for unge med kronisk sygdom vinder prisen Årets Borgerinddragende Initiativ 2017

06-04-2017
Børneafdelingen på Amager og Hvidovre Hospital har skræddersyet kontroller og behandling, så børn og unge med tarmsygdomme kan klare meget hjemmefra. Det er behandling på borgernes præmisser, når det er bedst, siger Bent Hansen, formand for Dansker Regioner.

Vi skal have en psykiatriplan 2.0

06-04-2017

Danske Regioner ønsker bedre sammenhæng og samarbejde i psykiatrien. Alle parter opfordres til at gå sammen om at udarbejde en ny national psykiatriplan. Der er brug for at vi finder det lange perspektiv og de store ambitioner frem, lyder det fra Bent Hansen.

Patientansvarlige læger skal sikre sammenhæng og tryghed

06-04-2017

Regeringen og Danske Regioner har sammen med en række faglige organisationer og patientforeninger genbekræftet aftalen om en national model for udrulning af patientansvarlige læger på sygehusene.

Fire milliarder kroner skal investeres i ny sundhedsteknologi

06-04-2017

Ny teknologi og nye muligheder buldrer frem både i samfundet generelt og på sundhedsområdet. Danske Regioner foreslår nu at investere fire milliarder kroner i de sundhedsteknologiske muligheder. Vi kan foregribe sundhedsudfordringerne og sikre endnu bedre hjælp til borgerne, siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde i Danske Regioner.

Vi har behov for en ny kurs for det samlede sundhedsvæsen

06-04-2017

Hospitaler, kommuner og praktiserende læger skal sammen skabe et sundhedsvæsen, der tilpasser sig borgernes og samfundets behov. Vi skal have mest mulig sundhed for pengene, og det indebærer, at regionerne tager ansvar for den samlede sundhedsindsats. Sådan lyder det i et nyt udspil, som formand Bent Hansen præsenterer i dag på Danske Regioners generalforsamling.

Nødvendigt med samarbejde om mere forebyggelse

06-04-2017

Danske Regioner lancerer nyt forebyggelsesudspil. Målet med udspillet ”Sundhed for livet” er både mere sundhed for borgerne og bedre brug af de fælles midler til sundhed.

Konkrete mål for værdibaseret styring på plads

05-04-2017

Regionerne ønsker i højere grad at styre hospitalerne efter den værdi, som patienterne oplever, og nu er regionerne klar med konkrete effektmål for fem behandlingsområder. "Vi har nået den første af mange milepæle inden for værdibaseret styring, som vil komme patienterne til gode", siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Vores virksomheder har brug for nationale vækstmål

05-04-2017

Danske Regioner lancerer nu udspillet "Fokus. Forenkling. Forbedring.", som skal skabe et bedre erhvervsfremmesystem for titusindvis af virksomheder. Landets virksomheder står over for store udfordringer, og vi skal handle nu for at give dem et solidt rygstød ind i fremtiden, skriver Danske Regioners formandskab.

Trængsel på vejene kræver løsninger

05-04-2017

Flere steder i landet skaber den trafikale trængsel problemer, og der er behov for at binde Danmark bedre sammen og skabe mere effektiv mobilitet for borgerne. Det fremgår af en ny analyse, Fremtidens Transport, fra Danske Regioner.

Gode takter i en kommende sammenhængsreform

04-04-2017

Afbureaukratisering, styring og finansiering, teknologi og ledelse. Det er overskrifterne i det arbejde, regeringen nu sætter i gang i en kommende sammenhængsreform.

Danske Regioner holder generalforsamling 6. april

04-04-2017

Hvordan indretter vi fremtidens sundhedsvæsen mere på borgernes og patienternes præmisser?