Patienterne føler sig godt behandlet hos de praktiserende speciallæger

98 procent af patienterne hos de praktiserende speciallæger er tilfredse med behandlingen og vil anbefale den speciallæge, de har besøgt, til andre. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har gennemført.

Formanden for de praktiserende speciallæger, Kirsten Ilkjær, er glad for resultatet, der er på niveau med en lignende undersøgelse fra 2013:

- Hvert år behandles over to mio. danskere hos de praktiserende speciallæger, og vi er rigtig glade for, at så mange er tilfredse og vil anbefale lægerne til andre. Jeg ser den høje tilfredshed som anerkendelse af vores fælles indsats med regionerne om at udvikle kvalitet og service i speciallægepraksis. Det er et vigtigt budskab i en tid, hvor der er enighed om at styrke det nære sundhedsvæsen, siger Kirsten Ilkjær.

Høj tilfredshed på stort set alle områder

Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), Anders Kühnau, er glad for, at der fortsat er høj tilfredshed og tillid til speciallægerne fra patienterne:

- Det er en bekræftelse af, at vi har et vedvarende solidt og velfungerende samarbejde med de praktiserende speciallæger. Det høje fokus, som speciallægerne og deres personale har på service og kvalitet er en væsentlig forudsætning for det gode resultat. Det er derfor også noget, som forpligter og som vi vedvarende skal have fokus på og blive ved med at udvikle, så vi kan bibeholde eller løfte niveauet endnu mere. 

Undersøgelsen belyser forskellige elementer af besøget hos en speciallæge. Resultaterne viser høj tilfredshed på stort set alle områder. Over 90 pct. af patienterne oplever, at lægen lytter og er god til at undersøge dem, og at de får den rette behandling.

Oplevelsen kan stadig forbedres

Men der er også nogle områder, hvor speciallægerne kan bruge undersøgelsen til at blive bedre. For eksempel efterlyser patienterne bedre information om fordele og ulemper ved en behandling og klare aftaler om modtagelse af prøvesvar m.m. Kirsten Ilkjær er sikker på, at det er områder, der vil være i fokus på klinikkerne:

- Alle praktiserende speciallæger har fået en rapport med vurdering af oplevelserne fra patienterne i egen klinik, og de vil bruge resultaterne til at gøre oplevelsen for patienterne endnu bedre.

I perioden 13. marts til 31. marts 2017 fik alle patienter tilbudt at deltage i undersøgelsen. Dem der ønskede at deltage fik tilsendt et elektronisk spørgeskema. I alt 58.416 patienter fordelt på 873 speciallægepraksis har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsens svarprocent er på 60.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsmedlem
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kuhnau.png
Relaterede nyheder

Læs mere

Patienter skal kunne beholde penge, de får i erstatning

Reglerne bliver ændret, så patienter får udbetalt erstatninger uden at risikere at skulle betale pengene tilbage, hvis regionen anker. - En fornuftig ændring, der skaber ro for patienterne, siger formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman.

Læs mere

Ny overenskomst for de praktiserende læger styrker det nære sundhedsvæsen

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) er natten til torsdag nået til enighed om en ny overenskomst for de praktiserende læger. Hvis aftalen godkendes, træder den i kraft 1. januar 2018 og løber tre år frem i tiden. Aftalen er faldet på plads efter ca. 10 måneders forhandlinger.

Læs mere

Gebyr til patienter, der ikke møder op, har ingen effekt

Forsøg med at udstede gebyr ved udeblivelser på hospitalsafdelinger i Silkeborg og Viborg, har ikke fået flere til at overholde aftaler: – Vi har fået afklaret, at det ikke virker at afkræve patienter 250 kroner i straf, så vi satser nu på andre metoder for at få flere patienter til at møde op, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Læs mere

Danske Regioner inviterer til dialog om svangreomsorgen

Danske Regioner har foretaget en faktuel kortlægning af svangreomsorgen. Kortlægningen viser blandt andet at antallet af fødsler i Danmark er stigende. Det gælder også antallet af fødsler med komplikationer. Det er en udvikling som sundhedsvæsenet skal tage hånd om. Derfor er der grund til at se på arbejdstilrettelæggelsen på området og på nye løsninger.

Læs mere