Gå til indhold

Fortsat tilskud til tandbehandling med ny lov

Overenskomsten med tandlægerne er opsagt, men det betyder ikke noget for borgernes tilskud. Med en ny lov vil det offentlige nemlig fortsat give tilskud til fx kontroller og tandrensninger.

Folketinget har vedtaget en lov, der træder i kraft 1. juni på tandlægeområdet. Ændringen af Sundhedsloven erstatter den hidtidige overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.
 
Loven sikrer, at patienter fortsat kan få tilskud til tandbehandling efter 1. juni. Desuden skal loven sikre, at de offentlige udgifter til tandbehandling fremover holdes inden for den økonomiske ramme, der er til rådighed.
Folketinget vil i løbet af næste år se på, hvilken ordning, der fremover skal fungere på området for voksentandplejen. 

Hvad betyder det for mig som patient?

Som patient vil du have samme ret til tilskud til behandling hos tandlæge som i dag. Loven viderefører således de nuværende regler i Tandlægeoverenskomsten.

Kommer jeg til at betale mere for at gå til tandlæge?

Nej, loven sikrer, at egenbetalingen for behandlinger med fast pris ikke stiger.
Øvrige priser, skal som det har været hele tiden, aftales mellem tandlægen og patienten.

Kan jeg fortsætte hos min tandlæge?

Ja, du kan fortsætte med at gå hos din tandlæge og evt. fortsætte den behandling du er i gang med.
Hvis din tandlæge ikke længere ønsker at yde behandlinger med tilskud, er tandlægen forpligtet til aktivt at informere dig som patient om dette. På den måde kan du overveje, om du vil finde en anden tandlæge, der behandler med tilskud.

Vil jeg stadigvæk kunne klage over min tandlæge?

Ja. Det vil med den nye lov fortsat være muligt at indbringe en klage over udført eller manglende behandling. Men den skal nu sendes til Styrelsen for Patientsikkerhed.
Men da overenskomsten bortfalder, vil du ikke længere kunne klage over overenskomstmæssige forhold. Du vil dog fortsat kunne klage over:
• manglende tilbud om skriftligt prisoverslag,
• manglende regelmæssig indkaldelse til tandlæge og
• manglende mulighed for akut behandling

Vil jeg stadigvæk kunne søge erstatning ved tandlægefejl?

Ja. Der er ingen ændring omkring erstatningssystemet. Ansøgning om erstatning sendes som hidtil til Tandlægeforeningens Tandskadeerstatning
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere

Borgere skal sikres hurtig og ensartet adgang til hjælpemidler

Det skal være mere enkelt og ensartet for borgere at få udleveret krykker, kompressionsstrømper eller rollatorer. Danske Regioner vil gøre op med kassetænkningen på hjælpemiddelområdet og gøre borgernes adgang let ved at forenkle lovgivningen, slanke visitationen og samle ansvaret for indkøb, logistik og distribution.

Læs mere

Unge kræftpatienter i hele landet får hjælp fra ny app

Mindre ensomhed. Bedre sygdomsforståelse. Fra 2024 udbreder alle fem regioner en digital løsning, der hjælper unge med kræft. Ideen til appen kommer fra unge kræftpatienter i Region Hovedstaden, der ønskede et virtuelt fællesskab, hvor de kunne være ’normale’ og ikke bare ’kræftpatienter’.

Læs mere

Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet

Det er afgørende for et bæredygtigt sundhedsvæsen, at en kommende sundhedsstrukturreform sikrer et samlet ansvar for hele kæden af sundhedsydelser, samt at der sikres samlet lovgivning og samlet budget.

Læs mere