Gå til indhold

Biobankerne i RBGB

Målet for Regionernes Bio- og GenomBank er at sikre én nem, transparent og sikker indgang til biologisk materiale i Danmark.

 

Danmark har mange biobanker, der alle samler og opbevarer biologisk materiale fra patienter egnet til nuværende og kommende forskningsprojekter.

Regionernes Bio- og GenomBank opbevarer biologiske prøver i biobankcentre. Det er biobankcentrene, som har ansvar for håndtering af alle prøver i den enkelte region, og som indgår aftaler med de lokale hospitalsafdelinger, der varetager blod- og vævsindsamlingen. Dette sker for at sikre indsamling i hele Danmark samt for at udnytte stordriftsfordele.

Lige nu ønsker flere og flere biobanker at blive en del af Regionernes Bio- og GenomBanks infrastruktur.

 

Centerfunktionen bliver for nye biobanker/sygdomsområder primært placeret på hospitaler, hvor der i forvejen er centerfunktion. Det er sundhedsdirektørerne i regionerne, der udpeger placeringen af centerfunktionen for at sikre sammenhænge med patientbehandling mv.

Du kan finde mere viden om de enkelte biobanker ved at følge nedenstående links. Her vil du blive ledt frem til deres egen hjemmeside, hvor du finder mere specifik information om de enkelte fagområder.