Gå til indhold

Godt med flere penge til sundhed

Flere penge til sundhedsvæsenet: HPV-vaccine til drenge, kortere ventetid til høreapparater og 100 mio. kr. ekstra til psykiatrien, lyder det bl.a. i regeringens forslag til finansloven for 2019. ”Det er fint, at sundhedsvæsenet styrkes", siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

"Strømmen af patienter stiger voldsomt både i somatikken og i psykiatrien i disse år, så behovet for ekstra midler er stort”, påpeger Stephanie Lose.

Danske Regioner glæder sig over, at der er fokus på sundhedsvæsenet i regeringens finanslovsudspil, der netop er fremlagt.

Antallet af patienter på hospitalerne er steget voldsomt de senere år. Ved seneste årsopgørelse var antallet af patienter alene på de somatiske hospitaler steget til hele 2,7 millioner. Det svarer til, at næsten hver anden dansker årligt er i kontakt med et hospital her i landet.

Psykiatrien har også oplevet en voldsom stigning i antallet af patienter: Henved 150.000 patienter var i psykiatrisk behandling forrige år – det er en stigning på 25.000 i løbet af bare fire år.

”Derfor har vi hårdt brug for et løft i hele det danske sundhedsvæsen. Én ting er flere behandlinger – en anden er, at de ansatte løber stærkt derude, og også gerne skal have tid til en snak med en nervøs patient og de pårørende”, lyder det fra Stephanie Lose.

Læs mere:

Regeringens finanslovsforslag på sundhedsområdet


 

 

 

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne overholdt budgetterne i 2023 trods stærkt stigende medicinudgifter

Stigende udgifter til medicin oversteg i 2023 de midler, som regionerne fik til at nedbringe ventelister. Det er dog lykkedes at overholde budgetterne for 2023, viser den samlede opgørelse over regionernes regnskaber.

Læs mere

Danske Regioner ønsker styringsredskaber og medicingaranti for at sikre sundhedsvæsenets økonomi mod medicinudgifter på himmelflugt

Udgifterne til tilskudsmedicin steg med 1,4 milliarder kroner i 2023, og de stigende udgifter har store konsekvenser for regionernes samlede økonomi. Flere styringsredskaber og en medicingaranti kan sikre, at store udgiftsstigninger ikke slår bunden ud af sundhedsvæsenet.

Læs mere

Debat: Skalering skal sikre, at dansk sundhedsinnovation når sit fulde potentiale

Hvordan gør vi innovation til en kerneopgave i sundhedsvæsenet? Det spørgsmål tager konferencen 'Sund Skalering' d. 12. marts blandt andet fat på. Adam Wolf m.fl. skriver i anledning af konferencen et debatindlæg om vigtigheden af skalering af dansk sundhedsinnovation.

Læs mere

Kronik: Vi skal ruste sundhedsvæsenet til fremtiden med et nationalt center for sundhedsinnovation

I fremtiden vil færre medarbejdere skulle behandle flere patienter med stigende behov. Derfor har vi brug for flere løsninger, der frigør arbejdskraft til at løse sundsvæsenets kerneopgaver. Og vi har brug for en effektiv skalering af de løsninger, der virker.

Læs mere